Политика

Рашков: Борисов много добре знае за какво говоря, отправил е заплахи срещу свидетел по дело (ВИДЕО)

Рашков: Борисов много добре знае за какво говоря, отправил е заплахи срещу свидетел по дело (ВИДЕО)

рашков-нова-750x430-1-696x399

 

 

Никой не е казал, че Борисов яде хора. Смисълът беше различен. Не може ли той да каже нещо смислено. Аз направих преразказ какво ми каза един човек в Министерството на вътрешните работи, но ето как той се държи пред неговия екип.

 

 

Борисов много добре знае за какво говоря. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването ЕвроДикоФ на Телевизия Евроком.

 

 

„Една седмица толеранс имах, за да мога да събера материали, тъй като става дума за случай от преди 10 години. (…) Един експерт заяви, че обявявам неща, за които нямам доказателства. Ето доказателствата“, допълни той.

 

 

 

„Борисов е отправял заплахи срещу свидетел по дело. Ако сега не ме послушаш, знаеш, че машините в месокомбината работят на пълни обороти. Жена ти няма да разбере, че тя яде твоето месо“, се посочва в сигнала.

 

 

 

Рашков поясни, че говори за  дело срещу министър от кабинета на Борисов, заведено в Софийската градска прокуратурата от 2009 г. Заплашваният мъж е бил свидетел срещу въпросния министър и е дал показания пред съдия Ушев. Свидетелят е бил извикан след това в кабината на Борисов, където, за да го принуди да оттегли показанията си пред съда, той му казал:

 

 

„Ако сега не ме послушаш, знаеш, че машината на месокомбината работи на пълни обороти и жена ти няма да разбере, че яде от твоето месо“. След което го изгоним от кабинета си. Въпросният мъж дал после нови показания, като на съдията му направило впечатление, че те били много объркани, а мъжът видимо много притеснен. Накрая от делото било архивирано и от него не произлязло нищо- т. е министърът се спасил от наказателно преследване.

 

 

Рашков каза, че не вярва на главния прокурор Иван Гешев, но ако той поиска да работи по заплахата, може да се самосезира. Бойко Рашков обясни, че следващата седмица ще има нови рокади в МВР. Относно атаките на Бойко Борисов срещу него, вътрешният министър лаконично каза: „Този човек, който се обажда като черна станция, говори глупости“.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024