Политика

Спецов подпука Стъки с данъчна ревизия – ще проверяват него, съпругата му Юлияна и свързани бизнесмени

Спецов подпука Стъки с данъчна ревизия – ще проверяват него, съпругата му Юлияна и свързани бизнесмени

спецов

 

 

 

Румен Спецов разпореди пълна данъчна проверка на обявилия се за кандидат-президент Станислав Недков – Стъки, разкри ексклузивно пред Lupa.bg източник от ръководството на НАП.

 

 

 

Експерти от приходната агенция ще проверяват за 5 години назад дали при Недков като физическо лице има необяснимо забогатяване и нерегламентирани пари. Освен Стъки, данъчната ревизия ще засегне съпругата му Юлияна Дончева, както и фирмите, свързани със семейството.

 

 

 

 

„Едва ли Стъки има от какво да се притеснява, след като напира за държавен глава, всичко би трябвало да му е наред, но дали е така – ще установи детайланата проверка”, обясни данъчният пред Lupa.bg.

 

 

Преди ден говорителят на служебният кабинет Антон Кутев взриви крехкия душевен мир на Стъки с информацията, че ММА федерацията, която Недков управлява, е получила над 1 милион лева.

 

 

 

„Тези 220 хил. лв., за които говори той (получени за 5 години, б.ред.), са само по програмата за превенция на зависимостите. Не е свършена никаква работа и това е единственият проблем.

 

 

Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв. Получавани са средства и по други програми. Начинът, по който са били провеждани тези конкурси, е абсолютно несъстоятелен”, категоричен бе Кутев.

 

 

„Нападките срещу мен започнаха след издигането на кандидатурата ми за президент. Тогава започна и полицейската репресия. Изнасят се и лъжливи, манипулативни данни”, оправда се пък Стъки, бивш шеф на охраната на Николай Бареков.

 

 

Междувременно Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени задължения само за 7 дни, като десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лв. за данъци и осигурителни вноски през следващите 2 седмици.

 

 

 

Това се дължи на ангажирането на териториалните директори на НАП и организирането на спешни персонални срещи с най-големите длъжници, което доведе до бързи положителни резултати при събирането на публични дългове, съобщават от приходната агенция.

 

 

 

След идването на власт на служебния кабинет стана ясно, че фирми са „забравили“ да си платят данъци за близо 10 милиарда лева.

 

 

 

Териториалните директори са разговаряли лично с 95 лица в рамките само на седем дни, като в партньорски дух са обсъдени възможностите за плащане, включително на части, съобщават от НАП.

 

 

 

Близо 50% от длъжниците са направили плащане непосредствено след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лева, а други – че ще заплатят дълговете си в рамките на годината.

 

 

 

Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.

 

Лупа бг, Оф нюз

lupa.bg

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024