Криминално

АКФ показа как бивш служител на ГДБОП и ДАНС си говори с Господ и иска 100 000 евро за промяна на мярка в специализирания съд

АКФ показа как бивш служител на ГДБОП и ДАНС си говори с Господ и иска 100 000 евро за промяна на мярка в специализирания съд

emil_1
АКФ показа в първо разследване как бивш служител на ГДБОП и ДАНС иска промяна на мярка в специализирания съд. Става дума за Емил Пасков, който се представя като адвокат „Емил“.

Разговорът се води между него и Ивайла Бакалова относно приятелят й – ресторантьорът Веселин Денков.  Осем месеца мъжът лежи в ареста по обвинение за участие в ОПГ за лихварство. Свидетели са били разпитвани и за негово евентуално участие в организиране на протестите през 2020 г.

 

 

.

 

 

 

 

От записания разговор става ясно, че адвокат „Емил“ обяснява, че нещата няма да станат за месец и ще струват скъпо – около 100 000 евро.

 

 

 

„Ние не познаваме никой, Говорим си с господ. Отиваме в църквата, палим свещичка. Това кой с кого говори това теб не те интересува“, казва въпросният адвокат. Той пък, според АКФ, живее в декларирано съжителство със съдия  Маргарита Немска, от Административен съд-София. Тя е и  бивш зам.- градски прокурор на София.

.

 

В схемата по разговорите за промяна на мярката се намесва и друга фигура- Мартин Божанов-„Нотариуса“. Пред Бакалова той демонстрира отлични знания за нещата, които се случват в специализирания съд. Демонстрира отлична запознатост и по отношение на делото срещу Веселин Денков.

 

 

 

В действителност, обаче Божанов е консултант и търговски посредник. Медийни публикации го свързват с имотни измами и изчезване на дела. Той отлича всичко това пред камера. Самият „адвокат“ Емил пък казва по-късно пред камера, че нарочно съобщава непосилна сума, за да може да откаже клиентите. В тайният разговор, обаче той настоява пред Бакалова да си помисли и пак да го потърси.

Фрог нюз
https://frognews.bg/novini/akf-pokaza-kak-bivsh-slujitel-gdbop-dans-iska-100-000-evro-promiana-miarka-spetsializiraniia-sad.html

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024