Политика

ГЕРБ разследва: Това е седалището на бившата фирма на шефа на НАП Спецов (СНИМКИ)

ГЕРБ разследва: Това е седалището на бившата фирма на шефа на НАП Спецов (СНИМКИ)

gerb-razsledva-proveravat-sedalishteto-na-bivshata-firma-na-shefa-na-nap-video-5

 

 

Порутена селска къща от кирпич е офисът на бившата фирма на шефа на НАП Румен Спецов, която той е продал на малоимотното лице Даниел Николов. Това твърдят кандидатите за депутати на ГЕРБ Тома Биков и Александър Иванов с включване на живо във Фейсбук.

 

 

Те посетиха Драгоманското село Ялботина, където според документите на фирмата „Гранекс Трейдър“ ООД се намира нейният офис. Кадрите показаха, че той е в запустял район, обрасъл в растителност. Според договор за продажба на дялове, фирмата е продадена от шефа на НАП на 7 април 2016 г.

 

 

Това е седалище на фирма, която има годишен бюджет от 6 млн. и задължения в размер 1,5 млн. лева. Това заявиха Тома Биков и Александър Иванов на живо от страницата им във Фейсбук.

 

 

 

Настоящият собственик на фирмата също се води по адресна регистрация, че живее на същото място. „Редно е МВР да каже къде живее г-н Николов в момента, защото при тази ситуация, в която името му се завъртя в медийното пространство като собственик на фирмата на г-н Румен Спецов, ние сме загрижени за неговия живот и здраве в една такава ситуация. Добре е да се зане дали изобщо е в България или пък е бил изведен през последните седмици. Този човек има 6 присъди за кражба. Последната е от 2012 г. и е собственик на 23 или 24 фирми“, каза още Биков.

 

 

 

 

 

В позиция до медиите НАП отрича, че новият изпълнителен директор на агенцията Румен Спецов участва в управлението на фирми или че е продал дружество със солидни задължения към хазната.

 

 

 

 

 

Такива информации се появиха вчера в медии и в социалните мрежи след обявяването на назначението му. Публикация за фирмата с данъчни задължения излезе в Bird.bg.

 

 

 

 

 

Спецов е излязъл от фирмите си, след като през 2018 г. е получил статут на постоянно пребиваващ в Дубай, където отива заради професионалните ангажименти на съпругата си, става ясно от позицията.

 

 

Двамата кандидати за депутати от ГЕРБ поискаха се обърнаха към финансовия министър Асен Василев дали е сезирал прокуратурата да направи проверка по случая.

 

 

„Искаме да знаем Асен Василев, пък и Румен Радев дали продължават да стоят зад гърба на Румен Спецов. По всички стандарти той има профила на човек вършил измами с ДДС. Не говорим дали трябва да бъде съден, а да каже дали подобен човек може да бъде директор на НАП, след всичко това, което виждаме“, казаха още Биков и Иванов.

 

24 часа, фейсбук, Гласове

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024