Политика

ГЕРБ ревниво скочи за имотите на Рашков: Откъде ги има? Дължи обяснение. С крадени пари ли ги е придобил?

ГЕРБ ревниво скочи за имотите на Рашков: Откъде ги има? Дължи обяснение. С крадени пари ли ги е придобил?

1098101

 

 

 

Силен човек в ГЕРБ зададе интересен въпрос на вътрешния министър. Има ли Бойко Рашков 19 имота и по какъв начин ги е придобил.

 

 

Този въпрос зададе Маноил Манев от ГЕРБ относно имотното състояние на вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Това стана на пореден извънреден брифинг в централата на партията днес.

 

 

Това предаде репортер на Novini.bg.

 

 

 

От ГЕРБ заговориха и за информация в медийното пространство за това, че е публикуван брачният договор на Рашков, от който става ясно за имотите му. И запитаха как като цял живот си бил държавен служител, имаш такова благосъстояние.

 

 

 

“Много е лесно да се явяваш като носителя на правдата в едно правителство, назначено от президента Радев, но дължиш отговор аджеба с какви пари един следовател, след това шеф на Бюрото за контрол на СРС-та, после преподавател взе, че направи такава имотна сага около себе си”, коментира Манев.

 

 

 

Той настоя, че вместо да говори за “лоши хора”, Рашков дължи отговори по тази тема, за да “знаят хората и ти кой си”. Манев отправи и критика, че вътрешният министър е част от предизборната кампания на Радев и го определи като “сивия говорител”. По думите на бившия депутат Рашков дължи отговори и за “оная резиденция, дето е на шейх” преди да се изявява като носител на правдата.

 

 

 

Маноил Манев настоя, че с разкритията си и с поставените въпроси пред медиите ГЕРБ иска да изсветли нещата около Рашков, но и около други членове на кабинета. Така днес от партията отново питаха за бившия бизнес на новия шеф на ДФ “Земеделие” Борис Михайлов.

 

 

 

 

Маноил Манев обвини Рашков, че превишава правомощията си като министър на вътрешните работи. И му припомни какви са неговите функции. А те, по думите на Манев, не включват оперативна работа, приемане на сигнали, реализиране на разследвания и “привиквания на следователи”.

 

 

 

“Това не е нормално!”, възкликна той.

“Борбата срещу институционалността достигна своята граница. Лудост е това, което случва в момента”, настоя още той.

 

 

 

Маноил Манев попита и къде са доказателствата за подслушвани лица, за които Рашков твърдял. Припомни епизод от живота на 43-тото Народно събрание, когато настоящият министър говорел за подслушвания.

 

 

 

“Тръшна там 25 човека подслушвани и всичко това оттече”, разказа накратко Манев.

 

 

 

ГЕРБ са се подразнили от поведението на Рашков по време на участието му в конференция за борбата с трафика на хора, където е имало похвали за действията на държавата в тази посока. Според Манев обаче Рашков се е опитал да заглуши това.

 

 

 

“Много му беше важно той да отклони вниманието от всичко това и да почнем да говорим пак за някакви други неща, които не бяха важни”, каза той, пише Novini.bg.

 

 

Тома БИков призова журналистите на „Свободна Европа“ да се разровят и разнищят как стоят нещата с имотите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, които стрували милиони.

 

 

 

„Свободна Европа“ да разследва апартаментите на Бойко Рашков. Те се интересуват. Полина Паунова сигурно още не се е събудила и заради това не е на този брифинг. Това коментира Тома Биков от ГЕРБ по време на пресконференция. Според него трябва да бъдат разследвани твърденията за имотното състояние на вицепремиера и допълни, че става въпрос за 19 имота за милиони, пише eurocom.bg.

 

 

 

През 2019 година именно Фондация „Антикорупционен фонд“ и Радио Свободна Европа направиха публична аферата „Апартаментгейт“.  Разследването предизвика значителен обществен отзвук и доведе до оставки – на министъра на правосъдието Цецка Цачева, на зам. министъра на спорта Ваня Колева, зам. министъра на енергетиката Красимир Първанов, както и на Цветан Цветанов, който през март се оттегли от парламента и от поста Председател на парламентарната група на ГЕРБ, а в края на май напусна и всички ръководни постове в партията.

 

 

 

Биков посочи, че може и прокуратурата да се заеме със случая, но уточни, че ще бъдат нужни НАП и МВР.

 

 

big_3

 

 

Журналистът от „Свободна Европа“ Полина Паунова на свой ред отговори на призива на Тома Биков от ГЕРБ да разследва служебния министър Бойко Рашков и неговите имоти.

„Ето, скъпи приятели, носи ми се славата, че водя луксозен живот и спя до обяд.

 

 

Иначе е хубаво, че господин Биков, настоява аз да разследвам преди прокуратурата. Това си е вид оценка… и за мен, и за въпросната прокуратура“, пише Паунова, цитирана от actualno.com.

 

 

 

Ето какви бяха думите на Биков:

 

 

 

„Най-вероятно сагата с имотите на Бойко Рашков ще бъде разследвана от „Свободна Европа“, но г-жа Поли Паунова още не се е събудила и затова я няма.“

 

 

 

Това не е първата заигравка на доскорошните управляващи с журналистката от „Свободна Европа“, които на предишен брифинг отново се обърнаха индиректно към Паунова с думите: „Поли още я няма, но ще почнем и без нея“.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024