Политика

Дончев: Възможно е Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер. Може и Митов

Дончев: Възможно е Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер. Може и Митов

big_tom

 

 

 

Един от влиятелните хора в ГЕРБ обяви любопитна новина, свързана с първия човек в партията. Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев допуска лидерът Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер, но не изключва ГЕРБ да излъчи и заместника му Даниел Митов, когото излъчи и в 45-ия парламент, макар и неуспешно.

 

 

„За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс. Даниел Митов беше номинацията ни за премиер в рамките на изтеклия парламент, възможно е отново да е той. Възможно е да е и титулярът на партията. Всичко зависи от куп фактори“, каза Дончев пред Нова телевизия.

 

 

 

По думите му не ГЕРБ е в политическа изолация, а върви атомизация на политическия живот и никоя политическа сила не иска да работи с другите.

 

 

 

Помолен да направи оценка в каква степен санкциите на САЩ срещу шестима българи по закона „Магнитски“ съсипват репутацията на ГЕРБ, Дончев отговори, че действието на САЩ отразява „дневния ред на обществото – това, което се коментира по медиите, улиците кьошетата“. Според него „държавата търпи укор, че дневният ред на обществото очевидно не е станал в пълна мяра дневен ред на институциите“. Дончев не разпозна лидера си Борисов като „настоящия политически лидер“, подкупван от бизнесмена Васил Божков, който е един от санкционираните и сам свидетелства, че го е правил.

 

 

 

Дългосрочният ефект ще е, че всяка политическа сила ще е внимателна с кои изявени хора с високи доходи работи, заключи Дончев.

 

 

 

 

По повод протестите пред Съдебната палата с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев той коментира, че проблемите на съдебната система прекалено се персонифицират с личността на настоящия главен прокурор, който е избран по надлежния ред. „На някои политически сили целият смисъл на съществуването е да бъдат срещу някой – срещу Гешев, срещу Борисов“, каза Дончев.

 

 

 

На въпроса кой е записал Борисов, отговори с „От къде да знам“ и добави, че мнозина имат усещане, че са били подслушвани, но са нужни и доказателства.

 

 

 

Дончев определи служебния кабинет като силно политизиран, действащ със замах, все едно че ще управлява 10 години. „Има фигури, които знаят какво правят, и други, които не знаят друго, освен да се оплакват от всеки. Много ми се иска да свършат и някаква работа“, каза бившият вицепремиер, пише dnevnik.bg.

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024