Политика

Кабинетът смени шефа на бившия правителствен авиоотряд 28

Кабинетът смени шефа на бившия правителствен авиоотряд 28

big_1b81

 

 

Служебното правителство смени шефа на Държавния авиационен оператор (бившия правителствен авиоотряд 28).

 

Това съобщи в интервю за “24 часа” служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

 

 

“Разделяме се с г-н Коджейков по взаимно съгласие. Благодаря му за работата, която е положил в Държавния авиационен оператор”, заяви служебният министър на транспорта Георги Тодоров.

 

 

Генералът, който бе и лична охрана на премиера Бойко Борисов, влезе като изпълнителен директор в правителствения авиоотряд на 7 октомври 2015 г. Преди това – през февруари 2014 г., той подаде оставка като шеф на Националната служба за охрана пред тогавашния президент Росен Плевнелиев.

 

 

Така Коджейков зае място сред ръководителите в транспорта, които преди това са били в служби по охрана и сигурност – така беше и с шефа на летище София Владимир Рапондиев, както и с покойния директор на Гражданската въздухоплавателна администрация Станимир Лешев.

 

 

 

Коджейков наследи и злополучията с правителствения “Фалкон”. През февруари 2015 г. машината излетя и пак се върна на ВИП-а на летище София, а не изпълни полет за Брюксел с премиера Бойко Борисов на борда, тъй като не се прибра колесник. На 10 април 2019 г. самият Борисов каза, че фалконът спукал гума при кацане на летището в Брюксел, където той участва в среща на високо равнище.

 

 

 

През ноември пък отказа навигацията на малкия самолет пак с премиера Борисов на борда.
За освобождаването на Коджейков се заговори дни след като служебното правителство бе назначено, но тогава от министерството отричаха за подобна смяна.

 

 

 

 

Новият директор е Златко Златев. Той е пилот, работил е и в отряда, но е бил няколко години и ръководител на авиобаза “Крумово”, дългогодишен летец, информира „24 часа“.

 

 

“Залагам на неговия професионализъм и неговата оперативност да се поддържат в кондиция всички пилоти и стюардеси от правителствения отряд. Всеки един, който ползва услугите на държавния авиационен оператор, да е сигурен и спокоен за своята безопасност”, обясни министърът.

 

 

Служебното правителство ще обяви днес нови икономически стимули в подкрепа на бизнеса по време на пандемията. Още с встъпването си в длъжност кабинетът обеща ревизия и анализ на всички работещи в момента мерки, съобщава БНТ.

 

 

 

Днес вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, финансовият министър Асен Василев и министърът на икономиката Кирил Петков ще представят разработените от служебното правителство мерки.

Политика

More in Политика

папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024
габи-1

Свърши се! Мария Габриел внесе в Народното събрание писмо, че оттегля кандидатурата си за премиер

март 25, 2024