ЗАБАВНО

Кантарджиев регистрира „Има такъв професор“, излиза срещу Радев за президент

Кантарджиев регистрира „Има такъв професор“, излиза срещу Радев за президент

 

kantardjiev-registrira-ima-takav-profesor-izliza-sreshtu-radev-za-prezident-1

 

 

 

Навремето бившата жена на Веселин Маринов каза, че за пръв и последен път коментира отношенията им пред медиите. След което не спря да се раздава в интервюта по темата. Натам видимо е поел и професорът с благ вид Тодор Кантарджиев, който бе пенсиониран онзи ден, който не излиза от обсега на камерите и микрофоните втори ден. В същото време по обществения склон се юрна лавина от протестни реакции, декларации и недоволства „на терен“.

 

 

 

Мълчанието си от последните дни наруши дори бившият премиер. Той съжали, че пенсионирането на професора е станало буквално часове след регистрирането на листите на ГЕРБ за парламентарния вот.

 

 

 

„Иначе щех да си го зема при мене“, заяви трикратният министър-председател на републиката.

 

 

Темата измести далеч по-важни въпроси от пенсионирането на здрав и прав човек, навършил нужната възраст- санкциите на САЩ по закона „Магнитски“, скандалните думи на ДПС-лидера от посещението му в Турция и не на последно място – проблемът с машините за гласуване, който за мнозина е смешен, за други дреболия, но това съвсем не е така. Посеят ли се съмнения в честността на вота, „пиши я бегала“ демокрацията. И понеже такива съмнения у нас има още от 1990-та и демокрацията реално ни подмина, стигнахме до екзотичното за мнозина решение да гласуваме само машинно.

 

 

 

Честните избори са еманацията на разбирането за демокрация. Но и това не се оказа толкова важно, колкото пенсионирането на мустакатия професор, наричан от някои люде „физиономиста на НОЩ“.

 

 

 

Така и така отворихме приказка за демокрацията. Ами хайде да направим един референдум – може заедно с парламентарните избори – с един-единствен въпрос: „Искате ли да върнат проф.Тодор Кантарджиев на поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести?“.

 

 

 

И понеже историята ни е доказвала многократно, че се повтаря само като фарс, много вероятен е следният сценарий след такъв референдум: Мнозинството българи искат професорът да се върне на шефския стол, вместо да чака пенсионерските надбавки „от контрабандата“. Гласовете обаче не са достатъчни народният вот да се превърне в задължително решение. Тодор Кантарджиев регистрира партия „Има такъв професор“ и с нея се кандидатира за президентските избори, където се изправя срещу душманина на ГЕРБ Румен Радев.

 

 

To be continued…

 

Милен Ганев, Факти бг

 

https://m.fakti.bg/mnenia/586457-kantardjiev-registrira-ima-takav-profesor-izliza-sreshtu-radev-za-prezident

ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023
big_IMAGE_15103786_40_0

Григор Димитров прежали Мадалина и показа новата си любов / СНИМКИ

октомври 20, 2023