Политика

Мика Зайкова хвърли нова бомба: Борисов е обещал да спре АЕЦ „Козлодуй“ до 2024 г.

Мика Зайкова хвърли нова бомба: Борисов е обещал да спре АЕЦ „Козлодуй“ до 2024 г.

mika_zaikova
Санкциите по делото „Магнитски“ са срам за България, не само за тези господа. Това са бизнесмените, които са се опитвали да получат по нерегламентиран начин поръчки и да развият своя бизнес. Интересно е кой е взел огромните пари, за да могат тези хора да работят. Това каза по БТВ икономическия експерт на ИТН Мика Зайкова.

Да напомня на г-н Пеевски, че решенията по закона „Магнитски“ не подлежат на съдебен контрол. Неговите адвокати няма какво да правят в САЩ. Американците са проучили въпроса. Невъзможно е към днешна дата да се свали този срам от България.

 

 

 

Основната причина България да е бедна, е защото тук не идват инвестиции.  Тук няма реформи и върховенство на закона. Инвеститорите искат да са спокойни и ако имат проблем, да има съд, където да отидат да се оплачат.  Ще има инвеститори, когато хората са сигурни за парите си. През 10-годишното управление процъфтя корупцията. Навсякъде се краде. Но огромните пари на ЕС от 2004 година и досега, тези пари не се оползотвориха ефективно, те се ограбиха. Резултатите са на лице. Стоим на нивото на технологиите от 50-те години на 20 век.

Поне да бяхме направили читав План за възстановяване. Взимаш първи стълб, където са иновациите. Там от над 2 млрд. евро заложени, само 400 млн. са иновации. Другото е саниране,  ремонти, от които може да се краде. Как Полша и Германия можаха да защитят националния си интерес, там има хиляди работници в мините и доказаха,  че закриването на работните им места  не може да стане от раз. Борисов козирува и каза, че това може да се направи до 2024 г. Дал е обещание да спре АЕЦ „Козлодуй“ до 2024 година. Не може да сме само на фотоволтаици. В Чирен  хората работят при радиация. И въпреки това работят момчетата, нищо, че са втора категория. Не може от страна-изнасяща енергия, да  станем потребител на енергия.

 

 

 

Трябва да превърнем ТЕЦ на газ, като първа стъпка  и след това постепенно, увеличавайки територията на зелената икономика, но това не може да стане от раз. Ердоган построи 4 атомни централи. Ние имаме богат опит с АЕЦ. Теменужка Петкова не можа да разбере, че оборудването на АЕЦ  „Белене“ не може да го сложи в Козлодуй и да го зарежда с американски касети. Ние трябва да си купим от американците друго оборудване. Какво ли не платихме и накрая нямаме нищо. Турски поток умира прав, защото Унгарците казаха, че не го искат. Руснаците построиха на Сърбия тази отсечка, но ние я платихме. Работи се неефективно.

 

 

 

 

Тези 13 млрд. трябваше да направим обновление на индустрията. По това, което се изнася, се вижда на кой хал сме. Изнасяме сега суровини, материали  и малко резервни части.  Кое от тези неща е с висока добавена стойност?! В нашата програма има неща, които могат да влязат в Плана. Не може да се поставим в зависимост от БСП и ДПС. Как да разчитаме на тях, като на други яден ГЕРБ, ДПС и БСП  се обединиха и провалиха пленарното заседание. Слава Богу направихме ИК. Но за хората – нищо.

 

Би ти ви, Фрог нюз

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024