Митов: Служебните министри, които са тук за два месеца, не им е работа да ровят, а да осигурят изборите

Spread the love

 

big_123

 

 

 

От ГЕРБ пак се заядоха за пореден път със служебния кабинетСлужебният кабинет не е изнесъл нищо кой знае какво, че да се притесняваме. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Не са раздавани пари безвъзмездно, ако има нарушения, то да се провери ББР. В един момент ще се окаже, че всичко е било по процедура“, коментира още той разкритията на служебния кабинет.

 

 

„На служебните министри, които са тук за два месеца, не им е работа да ровят, а да осигурят изборите, които се провалят“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

 

 

 

Не водим сериозен разговор на къде трябва да върви държавата. Виждаме едно реваншистко служебно правителство, което всеки ден излиза с нещо намерено-ненамерено. Оголеното озлобление на служебния кабинет цели да удари ГЕРБ преди изборите, каза Митов.

 

 

 

„Санкциите се ползват и ще се ползват, за да бъдат удряни бизнеси, а на тяхно място ще се настанят хора от кръга на Радев“, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ, пише Novini.bg.

 

 

„Ако има корупция, да кажат какви са тези пари, колко са и къде са изтичали. Санкциите наложени върху определени фирми ще бъдат ползвани да бъдат удряни бизнеси, които очевидно ще трябва да освободят някаква пазарна ниша, където да се намесят хора свързани с други политически кръгове около Румен Радев и служебния кабинет.

 

 

 

Не само че ще заявяваме, че ще управляваме, ние отново ще бъдем първа политическа сила“, категоричен бе Митов.

 

 

„Лидерът на партията е несериозно да се откаже. Когато отиваш на избори, трябва да си водиш партията“, така коментира Митов участието на Бойко Борисов в следващия парламент. „Ако прецени да не влиза в Народното събрание, това ще си е негово решение, то ще бъде на базата на резултат, потенциални коалиции и т.н. След последните избори Бойко Борисов даде ясни сигнали накъде иска да върви партията“, заяви още Митов.

 

 

 

„Аз не съм бягал от отговорност, въпреки че ми беше ясно, че шансовете да се състави кабинет бяха меко казани ниски. Ако ще ме използват държавата да върви напред, да осигурим еволюция на българската институции , аз съм готов да бъда използван“, каза Митов по повод евентуалното повторно издигане на кандидатурата му за премиер.