Коментари

Последните 12 минути на Бойко. Parla Piu Piano, Севде!

Последните 12 минути на Бойко. Parla Piu Piano, Севде!

boiko-sevda

След излета с млади и не толкова млади кадри на ГЕРБ по пътеката на Дядо Вазов, разбрах защо стотици българи са се събирали под прозорците на писателя в трудни моменти: имал човекът какво да им каже. Аз се изчерпах и вече дори тия дето ми подгъзуват ми омръзнаха. Честно. Все едно да преядеш с развалени миди…

 

 

 

Този път пиарите да го духат, сам измислих нещо, което наистина ще допадне на всички българи. Трябват ми точно 12 минути.

 

 

 

Обяснявам:

 

 

 

5 минути стигат да събера актива на ГЕРБ и да обявя, че разпускам партията и всеки да се спасява кой както може. Дадох им фандък и напълниха гушите. Да се крият по къщите си в Гърция  Италия, да си правят пластични операции – каквото искат. Аз бях дотук.

 

 

 

Още 5 минути са ми необходими да кажа по някоя от моите и на Шиши телевизии, че дадох всичко от себе си на тоя народ, а от народа взех всичко за себе си и за ортаците. По моите сметки сме квит. Аз може да съм прост, но истината е, че народът е още по-прост и може да не разбере, какво точно имам предвид.

 

 

 

Останаха 2 минути, най-важните. За 60 секунди качвам багажа – няма да кажа на какво, и в следващите 60 секунди си бия камшика и изчезвам яко дим. Не ме търсете на Росенец, мястото е компрометирано. И в Дубай при Шиши няма да съм, защото него вече го подкараха янките и руснаците, а това, чувал съм е непоправимо. Пък и не искам Черепа да ме пита за ония 67 милиона.

 

 

От него разбрах, че са толкова, защото Горанчето ми донесе само двайсет… Абсурд е да ме видите и в Белград: Василев от една страна, а от другата – Сретен… Важното е да се изпаря – фит… и ме няма.

 

 

 

Сбогом народе! Всички диктатори рано или късно си отиват. Някои ги бесят, други лежат по затворите. Ще опитам да избегна тази участ и се кръстя, кръстя – знаете, че съм много набожен. В сака с футболния екип съм си сложил и една Библия…

 

 

 

Чудите се, защо бих го направил? Защото и аз накрая схванах, че 12 минути могат да променят 12 години…

 

 

***

 

 

Севда, горко ридаеща: На кого ме оставяш, Кръстник!

Parla Piu Piano, ма Севдо!…

Следва звук от шляпване по нечий задник – познатото нашенско „на прощаване“.

 

 

Текст: народен 

Frognews.bg

 

frognews.bg

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024