Коментари

Мая Манолова: Който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен

Мая Манолова: Който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен

phps3fvn0_559x345

 

 

 

Председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова предложи начин да се излезе от кризата със съставянето на правителство. Според плана й, обявен във фейсбук, който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен.

 

 

 

Ако това се случи, ще е ясно кой носи отговорността за министрите и действията им.

 

 

Така ще се избегнат съмненията за задкулисие. Манолова допълва, че сегашното правителство има висока обществена подкрепа, защото е постигнало основната си цел – да организира честни избори.

 

 

 

Тя декларира, че ИМВ не иска участие в кабинета.

 

 

 

 

Ето пълния текст на съобщението на Мая Манолова във фейсбук:

Големите партии са на път да докарат на страната криза с правителството.

 

 

Избягването й е удивително просто: който и да вземе мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен. Не разбирам защо нито една от големите партии не предлага това.

 

 

 

Ако Служебният кабинет се гласува като редовен, ще е ясно кой носи отговорността за министрите и действията им. Ясно е кой стои зад тях. Няма сянка на задкулисие. Този състав се справи много добре с организацията на честните избори. И точно заради ези аргументи има висока обществена подкрепа.

 

 

С други думи, това е правителството на гражданите, не на една партия. Такова очакват хората да е. Който и да получи мандата, може просто да продължи живота на Служебния кабинет.

 

 

 

‼️Ние не искаме участие в кабинета. Ние сме гражданска платформа и за нас не постовете са важни, а да се решават проблемите на обикновените хора. А те са преизчисляване на пенсиите, повишаване на доходите, незабавна и дълбока съдебна реформа, помощ за семействата, децата и хората с увреждания, компенсации за малкия бизнес веднага, преразглеждане на сметките за ток, парно и вода, които съсипват хората. И Комисията за ревизията да продължи.

 

 

‼️Важно е да се свърши това. Важно е да няма задкулисие и всичко да е на светло. Защото така е честно. И протестите бяха именно, за да има справедливост.

More in Коментари

big_134

Биволъ: Каква промяна? Н. Василев – премиер, е цинизъм, също като Пеевски – шеф на ДАНС

юли 12, 2021
космосbig_big_big_31_1_1_1_cf2

Идва момент, в който или обясняваш защо правиш панаир без мнозинство, или казваш най-сетне кой те прати и какво ти заръча

юли 12, 2021
chenalova

Трифонов противно на досегашното си поведение огласи проектокабинета си преди крайните резултати и получаване на мандат. Защо?

юли 12, 2021
slavi-dogan

Доган подреди кабинета на Слави Трифонов. Няма дума за главен прокурор, няма съдебна реформа, няма корупция

юли 12, 2021
любо4f3df85fea3d65379764198acb775d50bede43b6

Любо Кольовски: Предводителят на ИТН постъпи прибързано, лекомислено и безотговорно

юли 12, 2021
svetovnite-agencii-za-bivshia-bodigard-borisov-otslaben-i-izoliran-1

Световните агенции пометоха „бившия бодигард“ Борисов: Отслабен и изолиран!

юли 12, 2021