Политика

Борисов: Който и да беше извадил Трифонов за премиер, той щеше да бъде тричан

Борисов: Който и да беше извадил Трифонов за премиер, той щеше да бъде тричан

bfe0bb033d3dd07c7ec73acedcadcc38

 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател. Той даде оценка на предложението на „Има такъв народ” при включване на живо в социалните мрежи от фестивал в Котел.

 

 

„Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения.

 

 

Според ексминистъра служебният кабинет и Румен Радев са отмъстили на Трифонов и са започнали да натискат за обявяване на кандидат. Борисов е на мнение, че протестът пред президентството след излизането на представителите на „Има такъв народ” е организиран именно от държавния глава в съучастие с Васил Божков.

 

 

„Вчера станахме свидетели и на друго – вътрешният министър призна, че се е намесил в изборите. Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи. Пак не успя, въпреки репресиите и натиска. Направиха машинациите в чужбина. Рашков да ходи да гони учителките и медицинските сестри, че гласували на изборите. И се хвали от трибунката. А добре, че ние им казахме, че се е увеличил натискът по границата”, обвини Борисов. Той е на мнение, че държавният глава е в паника и че е посял омраза.

 

 

Радев създаде война между политическите партии. Единственият шанс, който виждам аз, е Слави да излезе и да ги озапти. За да се съберат и да управляват – 2,3 5 години. Моля го, Слави, да излезе и да се разберат. Ние не искаме да управляваме. Да се съберат и да си поемат отговорността за обидите, компроматите и глупостта. Хората едно по едно почват да сравняват – и медиците виждат, че няма пари, и земеделците”, каза Борисов и подчерта, че новите случаи на коронавирус днес са драстично повече от предишните дни. Той предупреди, че след септември нещата ще се влошат.

 

 

 

„Измежду партиите има недоверие. Аз съм работил със Симеонов, Сидеров и Каракачанов. Знам какво е да дойдат едни мъже и да настояват за своето. Не знам как ще се оправят”, добави експремиерът.

 

 

 

Човек със съмнение за финансови измами беше назначен за финансов министър от Румен Радев. Взе парите от „Хемус“ и ги написа като излишък. Хората от цяла Северна България да знаят, че тези измамници им взеха бъдещото“, заяви пред събралите се хора Борисов.

„Който и да беше извадил Трифонов за премиер, той щеше да бъде тричан“, каза още лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

 

 

Политика

More in Политика

c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024