Политика

Борисов се гаври с ИТН и ДБ: Изпаднах в паника, цялата им борба е за министерски постове и власт

Борисов се гаври с ИТН и ДБ: Изпаднах в паника, цялата им борба е за министерски постове и власт

 

паника663709a12733f557ad7cb1e8ca91e4f8

 

 

„Сутринта като го слушах Тошко Йорданов от трибуната изпаднах в паника. Не знам как ще се сдобрят. Той каза, че техният министър е мошеник. Утре как ще излезе и ще каже, че вече не е“. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с привърженици на партията.

 

 

„Цялата им борба е за министерски постове, пара и власт. Госпожа с 5 процента на изборите казала, че иска да сме дистанцирани от властта“, продължи той.

 

 

 

„Откъде са тези пари, с които Христо Иванов имаше из цяла България билбордове, по фабрики и заводи в Русе ходиха, реклами не спираха, защо не се казва какви са тези пари“, попита на свой ред и Борисов. „Цялата им борба е за министерски постове, пара и власт. Нищо друго не ги интересува.

 

 

Някаква госпожа с 5,01% казала, че трябва да се пазят от дългата ръка на ГЕРБ. Ама ние искаме  да сме хиляди километри от вашето продажно мнозинство, което се опитвате да направите. Разбирам от Стефан Янев три упрека имал към ГЕРБ – че сме давали 50 лв. на пенсионерите, но по време на ковид кризата всички хора имат едни и същи потребности и затова дадохме на всички“, допълни Борисов.

 

 

„Като свърши ковид кризата, тогава да преизчисляват пенсиите. Не може това да е упрек, че сме дали пари за лекарства. Упрекна ме за пътищата на Севера и Северозапада – защото северът е зле и трябва да има инвестиции. Критикува ме и че сме подпомагали бизнеса, но това го правеше цял свят. А сега видяхте, че те първо влязоха в ББР“, припомни Борисов и каза, че БСП е световен шампион по фалирали банки.

 

 

 

„Слави защо се отказа от тази банка, защото не могат да я откраднат, вътре има 1,3 млрд. лв. и който ще я купи, трябва да даде пари. И сега битката е да я източат чрез ИТ фирми, на които ще дават кредити, няма да ги върнат и накрая ще фалира банката. Това им е старата схема“, каза още Борисов.

 

 

„Днес чухме в парламента това, което говорим отдавна ние – Христо Иванов иска министерски постове, а ИТН казаха, че министрите на Радев не стават“, припомни Борисов. Той заяви, че хората от ГЕРБ дори нямало да се докосват до тези хора.

 

 

 

„Убиха Севера, яд ме е. Затова дори добър ден няма да им казвам. Да си направят каквото искат правителство, щом не ги е срам, и да управляват. Нас да ни оставят. А упреците на Янев са нашата реклама“, заяви още Борисов. „Сутринта като слушах как Тошко Йорданов каза, че техният министър е мошеник, как сега ще се сдобрят.

 

 

Ние отдавна казахме, че неговият приятел Спецов е такъв, а те се сетиха сега уж докато преговарят. Планът за възстановяване също променят и не мислят за народа, дават милиарди за соларни паркове- от това ли се нуждае народът или от „Хемус“, попита лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

„Най-виновен е Румен Радев и ще видите в следващите дни как прикриват нещата. Скоро ще се види и това и ще го разберете и вие“, отбеляза Борисов и бе аплодиран от стотиците присъстващи.

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024