ИНЦИДЕНТИ

Докладът за трагедията с майор Терзиев е готов, ето какво е довело до катастрофата

Докладът за трагедията с майор Терзиев е готов, ето какво е довело до катастрофата

991-ratio-major-valentin-terziev

 

 

Грешки на диспечерите по команда на полета са една от причините за трагедията, довела до катастрофата на нашия МиГ-29 и смъртта на пилота майор Валентин Терзиев, разкри ексклузивно пред Lupa.bg източник от Министерството на отбраната.

 

 

 

 

Докладът за катастрофата от 9 юни, почернила международното учение „Шабла 2021“, трябва да бъде оповестен днес. Пред медиите ще бъде представен, обаче, съкратен вариант заради наложената конфиденциалност на част от текста, обясни нашият информатор.

 

 

Все още върви кореспонденцията между България и Русия за транспортиране на черната кутия на МиГ-а за анализ. Тя все още не е изпратена поради административни спънки, ядосва се източникът.

 

 

Има неуредици по транспортирането й, иначе самото отваряне на черната кутия и проверка на записа в нея ще стане буквално за часове. Забавянето е заради влошените отношения с Русия и изискването на Москва за визи на придружаващите я български експерти от ДАНС, от военното министерство и т.н.

 

 

Проблемът не е в Министерството на отбраната, подчерта запознатият със случващото се пред Lupa.bg.

 

 

От доклада днес ще научим няколко важни неща – намесата на US ракета в трагедията с майор Валентин Терзиев, каквато версия тръгна след ужаса, е пълна спекулация.

 

 

Няколко технически грешки от диспечерския пулт и объркване на пилота са истинската причина за катастрофата, разкри нашият източник. При полета край Шабла, започнал в 00,05 ч. с излитане от летището в Граф Игнатиево след полунощ на 9 юни и завършил по трагичен начин в 0,40 ч., в един момент пред майор Терзиев хоризонтът и морето буквално са се „събрали“.

 

 

Причината е, че не е имало луна, бил е пълен мрак и самолетът се забил косо под ъгъл във водата, което е равносилно на сблъсък с бетонна стена, описа го нагледно нашият информатор.

 

 

При удара самолетът буквално се е раздробил на парчета, не е имало взрив, пише в секретната част от доклада, която няма да бъде оповестена пред медиите.

 

 

Съпътстващите грешки от управлението в диспечерския пункт ще надделеят като причина за ужасния инцидент, завърши информаторът.

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024