Политика

Зайкова: Народът ни каза, че не иска да живее повече така

Зайкова: Народът ни каза, че не иска да живее повече така

big_100

 

 

Мика Зайкова откри новото 46-о Народно събрание, след като стана ясно, че има кворум – регистрани са 214 от 240 депутати.

 

 

 

Ето по-важното от речта на Мика Зайкова:

„За втори път ми се пада честта като най-възрастен народен представител да открия 46-ото обикновено Народно събрание. Да, това е привилегия не само за възраст и опит. Това е привилегия, която аз уважавам много. Първото нещо, което искам да ви кажа, надявам се да видя усмихнати лица и готовност във всеки във вас да сподели своите знания и умения в полза на България. Суверенът, нашият народ ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост.

 

 

 

Ето защо искам да ви призова към нещо, нека да бъдем добри, да бъдем усмихнати. Нека да бъдем конструктивни и да работим за мечтата на този народ за просперираща България, за един народ, който има достоен живот и е достоен член на Европейския съюз.

 

 

Иска ми се да споделя с вас поуките, които би трябвало да си извадим от резултатите в изборите. Нашия мъдър народ ни каза нещо много важно. Народът ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна и това излезе от резултатите на изборите, когато всички партии на промяната повишиха своя резултат. Това означава, че народът им гласува сериозно доверие, а това е и отговорност, дами и господа, представители на партиите на промяната.

 

 

Аз също така разчитам на разума на колегите, които са били вече в този парламент доста пъти, които познават процедурите. И които наистина искат да работят за просперитета на България. Второто важно нещо, което ни каза народът е, дами и господа, работете заедно работете заедно, за да осъществите мечтата на България, а мечтите трябва да се сбъдват. За ниската избирателна активност на изборите, народът ни каза, че е демократична процедура, но да не я прилагаме много често.

 

 

Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем за работа, защото наистина ни чака много работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо и това трябва да го знаят всички българси, но е възможно и това го показаха нашите колеги от правителството, което работи досега. Народът ни каза да конструираме Народното събрание и да изберем правителство.“

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024