Политика

Лекарят на Кацаров от “Пирогов“: Направих го за Стойчо, за да не плаща. А той излъга и ме продаде

Лекарят на Кацаров от “Пирогов“: Направих го за Стойчо, за да не плаща. А той излъга и ме продаде

 

petar-atanasov

 

 

Завеждащият Клиниката по вътрешни болести на „Пирогов“ доц. д-р Петър Атанасов отрече твърденията на здравния министър Стойчо Кацаров, че той е един от фиктивните пациенти, заради които болницата трябва да връща 1 млн. лв., а директорът ѝ Асен Балтов беше сменен.

 

 

 

Преди ден Кацаров обяви, че той един от 400 фиктивни пациенти, които първоначално са лекувани реално от коронавирус в “Пирогов“, но след това фиктивно са били водени лежащо болни по клинични пътеки за бъбречни и чернодробни усложнения.

 

 

Атанасов коментира в петък пред бТВ, че Кацаров наистина е бил изследван и проследяван в “Пирогов“ след като е преболедувал коронавируса, а по клиничната пътека за цироза е отчетен, за да не плаща скъпи изследвания. Атанасов заяви, че Кацаров е излъгал и го е продал за дребни политически дивиденти.

 

 

 

“За съжаление или за добро съм проявил повече внимание към г-н Кацаров, но то е било като към много близък човек. Със семейство Кацарови ме свързваше едно дългогодишно, искрено приятелство. Лично помолих съпругата му да го доведе за контролни прегледи, за да преценим дали има нужда от допълнително лечение и профилактика. Опитал съм се да се отнеса към него така, както съпругата му се отнася към мен като мой лекуващ лекар“, разказа Атанасов.

 

 

“Диагнозата цироза идва от една лъжа. Не може един лекар и юрист да не прави разлика между заглавие на клинична пътека и диагноза. Вчера той обяви заглавието на клиничната пътека, която е за цироза, а диагнозата е остра или подостра чернодробна недостатъчност. Става въпрос за работна диагноза, по която аз съм работил, за да изключим усложнения с черния дроб и бъбреците му“, обясни Атанасов.

 

 

Той каза, че за това има съставен документ на Кацаров – история на заболяването – в деня на повторното му приемане. “Лично аз съм му обяснил, че пускам тази история на заболяването, за да не плаща доста скъпи изследвания“, посочи Атанасов.

 

 

 

Става въпрос за скенер, кръвни изследвания, кардиограма, прегледи от Атанасов и негова колежка.

 

 

“Първата хоспитализация беше едно сериозно изпитание и борба за живота му, но това не го коментирам, защото той не е говорил за това. Вторият път не е спал в болницата и с това аз съм прекалил и съм го пуснал да е приходящ. Но това не означава, че не е проследяван лично от мен“, каза Атанасов.

 

 

 

“Това е изключение, което съм направил, защото е Стойчо. Направил съм го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов. Продаде ме за дребни политически дивиденти“, каза лекарят, който не скри огорчението си от случилото се.

 

 

 

 

В петък пред болницата отново излязоха медици на протест срещу обвиненията, че болницата е източвала НЗОК и срещу уволнението на директора проф. Асен Балтов.

 

Би ти ви, нова тв, Мигнюз

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024