Коментари

Любо Кольовски: Предводителят на ИТН постъпи прибързано, лекомислено и безотговорно

Любо Кольовски: Предводителят на ИТН постъпи прибързано, лекомислено и безотговорно

любо4f3df85fea3d65379764198acb775d50bede43b6
Какво озачава всъщност изявлението на Славчо Тр., обявяването на проектосъстав на кабинет и определяне на приоритетите на новото правителство, ако такова има?
За мен това е продължение на политическото поведение на Борисов и ГЕРБ. Борисов и ГЕРБ бяха безалтернативни, незаменими и несменяеми. „Има такъв народ“ (ИТН) имитира същото поведение.
* Предводителят на ИТН обявява премиер и правителство още преди да е получил мандат за това от президента.
* Предводителят не е провел консултации с нито една от бъдещите парламентарно представени политически партии и коалиции и ние не знаем кой и как ще го подкрепи, или няма да го подкрепи. Което означава, че ако има подкрепа, тя ще дойде от ГЕРБ и ДПС. Може би разчита авансово на „ДБ“ и „ИМВ“, но затова липсват каквито и да е сведения. Засега.
* Предводителят предлага хора със забележителни биографии, дипломи, квалификации, езици и пр. и това е хубаво. Но по-интересно е защо тримата успешни служебни министри Петков, Василев и проф. Денков са отказали да участват в това правителство.
* Предводителят на ИТН предлага Николай Василев за премиер. Бил министър, депутат и вицепремиер по времето на НДСВ и това бил солиден управленски (?!) опит. Може би предводителят разчита на късата хорска и обществена памет?
Предводителят на ИТН постъпи прибързано, лекомислено и безотговорно. Това е изводът след изявлението му, разгледано на първо четене. С други думи, така не се прави. Защото все пак има правила – наричат се Конституция и закони. И те трябва да се спазват. Ако не се спазват, ИТН изпада в безтегловността на познатата ни политическа неграмотност.
The Show Must Go On!
Любо Кольовски, фейсбук

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024