Политика

Радев: Спецпрокуратурата да започне да борави с факти, не да съчинява приказки

Радев: Спецпрокуратурата да започне да борави с факти, не да съчинява приказки

 

big_11e2f

 

 

Най-важно е да бъде съставен редовен кабинет и Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната.

 

 

Най-важната задача пред нашите народни избраници е възстановяването на парламентаризма, укрепването на държавността, ефективно законодателство в интерес на обществото, реален парламентарен контрол върху изпълнителната власт, но най-важната непосредствена задача е съставянето на редовен кабинет.

 

 

Това каза за Нова Тв Румен Радев преди да влезе в парламента.

 

 

От трибуната на Народното събрание преди три месеца отправих ясни послания в тази посока и те остават актуални и днес, точно колкото и тогава. Задачите са същите, очакванията са същите. Аз съм убеден, че народните представители и политическите партии в парламента ясно съзнават своята отговорност да излъчат редовен кабинет. Това е най-важното към момента.

 

 

 

България не може да си позволи да пилее повече историческо време, трябва да имаме кабинет в момента, в който започне да работи Народното събрание. Да пожелаем успех на нашите народни представители. Днес е Денят на надеждата, нека бъде съставен кабинет с широка парламентарна и обществена подкрепа.

 

 

 

Що се отнася да спецпрокуратурата, всички ние очакваме спецпрокуратурата да започне да борави с факти, а не да съчинява приказки, каза още президентът на България.

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024