Политика

Тошко Йорданов: ИТН ще предложи нов вариант за кабинет, ако не бъде подкрепен отиваме на избори

Тошко Йорданов: ИТН ще предложи нов вариант за кабинет, ако не бъде подкрепен отиваме на избори

 

71fe437685834cd4a27402a252209617

 

 

Тошко Йорданов бе попитан на брифинга на ИТН дали в новата ситуация ИТН ще пристъпите ли към преговори с „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“

 

 

 

Сценаристът и партиен шеф обясни, че когато в сряда президентът Румен Радев свика политическите сили, е логично да има разговори с останалите субекти.

 

 

 

 

„Искам да съм ясен – тъй като поехме отговорност за съставяне на кабинет, ние ще представим новия ни проект за правителство, което, ако бъде подкрепено, ще влезе в длъжност. Ако кабинетът ни не бъде подкрепен, по-логично е да има предсрочни избори, т.е., тук отговорността остава у колегите от ДБ и ИСМВ“, обясни Тошко Йорданов.

 

 

Г-н Трифонов е на работа в момента, работи в 7/8 ТВ. След националния референдум, тогава стана ясно, че или трябва да се откажем, или да направим политическа партия. Тази партия е правена от зор. Кабинетът ще ви го представя скоро, като му дойде времето.
МС са изпълнители, а тяхната смяна става през парламента, на който гражданите са гласували доверие.

 

 

 

 

Съвсем скоро означава съвсем скоро. Представянето на проектокабинета беше през телевизия. Имахме неформален разговор без договорки с ИМВ, за да се договорим за среща в парламента. Логично е да имаме партньори. Учуден съм, че за ДБ ние сме по-голям враг от ГЕРБ.

 

 

 

Логично е да има разговори и с останалите партии. Ние отново ще представим наш проект за кабинет. Ако не бъде подкрепен, ще има предсрочни избори.

 

Филип Станев каза: Нека да се сложи край на човека-спасител. Слави Трифонов демонстрира и това да не се фокусираме върху лидер. Не е задължително лидерът на партията да оглави МС.

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024