Политика

Тошко Йорданов пред Радев: Надявам се да съставим правителство и парламентът да разгради мутренския модел

Тошко Йорданов пред Радев: Надявам се да съставим правителство и парламентът да разгради мутренския модел

big_777

 

 

 

Партиите, с които ще разговяраме, изключвам ГЕРБ, с която няма да имаме контакт под никаква форма, да надскочат някои свои партийни цели, защото ние сме различни политически субекти, всеки от нас има приоритети и понякога те се разминават.

 

 

Но истината е, че има някои основни неща, аз лично не виждам противоречие с останалите политически партии и ако всеки един политически субект надскочи някои свои партийни пристрастия и точки в програмите си, които видимо са несъвместими с останалите, би трябвало, опирайки се на общите ни цели, да успеем да съставим достатъчно стабилно парламентарно мнозинство, което дори да е плаващо по определени въпроси, все пак да може да излъчи кабинет.

 

 

Това заяви зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред Румен Радев.

 

 

Ние ще предложим кабинет и поканихме, знаете кои политически партии на разговори. Първоначално ще се срещнем с политическите партии и след тези срещи ще бъде много по наясно дали има възможност за съставяне на правителство. Защото, ако не получим подкрепа и ако не постигнем, как да кажа, обща визия за някои основни неща, определено най-вероятно ще се отиде на предсрочни избори.

 

 

Това не е проблем за нас, тъй като изборите са демократичен механизъм, но се надявам че в останалите политически партии, както и при нас това, което направи господин Трифонов, изтегляйки първото предложение за  персонално предложен министър-председател, ние показваме, че имаме разум и не сме самовлюбени, и се надяваме в момента другите полтически партии да проявят същото.

 

 

 

Да се опрем на общи приоритети и много бързо България да има едно редовно правителство, след което парламентът да започне да работи по проблемни точки и по разграждането на този мутренски модел, в който живяхме през последните 11 години, каза още Тошко Йорданов.

 

 

 

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024