Политика

Унижение в Истанбул: Борисов при Ердоган след доклад на турските служби, че е аут

Унижение в Истанбул: Борисов при Ердоган след доклад на турските служби, че е аут

big_big_56_1_
Ерата на Бойко Борисов и ГЕРБ в българската политика е приключила. Шансовете му да се върне като важен фактор са минимални. САЩ са приключили „проекта Борисов“ и го пращат в пенсия. Това е само част от доклада на турското разузнаване (MIT) за ситуацията в България. За него научихме от дипломатически източници. Предоставен е на президента Ердоган в началото на юни, твърди сайтът Фрог нюз.

Именно след този анализ се провели срещите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Турция неотдавна.

 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на свой ред горещо помолил турският президент Ердоган да го приеме за трийсетина минути. Това станало преди дни, а в събота срещата се състоя в резидeнцията на Ердоган в Истанбул. Тя бе заснета на видео и пласирана в мрежата, а контролираните от бившия премиер медии обявиха новината като нещо значимо.

 

 

Измолената от Борисов среща е отчаян опит да привлече някой и друг глас от средите на българските турци. Както и да демонстрира пред оределите редици на привържениците му международна известност и връзки.

 

 

 

Затова и чухме омръзналите ни хвалби, че именно той е провеждал нaй-дoбрaтa мигрaциoннa пoлитикa с Турция. Ердоган много хитро отговори на шербетените комплименти: „Взaимooтнoшeниятa c Бългaрия зa мигрaциoннaтa пoлитикa щe прoдължaт и зaнaпрeд. Нaшитe грaници щe бъдaт пaзeни, кaктo дoceгa бяхa пaзeни. Нa цeлия бългaрcки нaрoд пoжeлaвaм уcпeх нa тeзи прeдcтoящи избoри и вcички дa ca живи и здрaви“.

 

 
Пожелава успех на българския народ, не на Борисов и ГЕРБ – истински шамар. Ердоган може да е диктатор, да нарушава основни човешки права, но като политик е степени над Борисов. Раболепното поведение на бившия български министър-председател по време на срещата е позорно. С мазните усмивки и кланяния той напомня пезевенк, който измолва милостиня от шефа…

 

Не мина и без гафове.

 

 
„Рaдвaм ce, чe cтe в дoбрo здрaвe и кoндиция. Тoлкoвa ca дoбри взaимooтнoшeниятa мeжду Бългaрия и Турция, cпрaвихмe ce c мигрaциятa, бaлкaнcки пoтoк нaпрaвихмe“, заяви мазно Борисов.

 

 

Да се радваш на „кондицията“ на Ердоган, означава, че си имал съмнения преди това в нея. А преименувайки Турски поток на „балкански“ със сигурност е подразнило домакина, който и без това изглеждаше доста отегчен на кадрите. Нямаше и помен от предишните „чувства“ на турския президент към Борисов.

 

 

Неотдавна дeлeгaция нa ДПC, нaчeлo c лидeрa Муcтaфa Кaрaдaйъ, пoceти Eрдoгaн в Aнкaрa. Oт кaдритe cтaвa яcнo, чe Бoйкo Бoриcoв e приeт в рeзидeнциятa в Иcтaнбул. Тази разлика е съществена…

 

 

 

И накрая: Борисов да каже защо е молил за тази среща и защо турците не сложиха и българското знаме до турското. Излиза, че е било посещение по милост. Трябва наистина да е изгубил напълно чувство за реалност, за да се подложи на подобно унижение. Не зам кои са му пиари, но са големи хитреци: хем прибират солидни хонорари, хем го правят за посмешище.

 

 

Д-р Димитър Попкутуев

Фрог нюз

 

frognews.bg

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024