Катастрофи

Джипът на Хамстера се премятал 30 метра, колата е смачкана до неузнаваемост

Джипът на Хамстера се премятал 30 метра, колата е смачкана до неузнаваемост

 

hamstera1

 

 

Над 30 метра се е премятал в пропастта джипът на Антон Петров-Хамстера. Ударил се е в дърво. Това разказа Георги Ботев, спасител от Планинската спасителна служба. Хамстера загина в неделя по време оф роуд в Рила, близо до хижа „Македония“.

Колата е смачкана до неузнаваемост. По склон има останки от ламарини. Едва ли ще бъде изваден някога оттам. Няма такава техника, която да се изкачи по криволичещи пътеки до мястото на нещастния инцидент.

Тежка черепно-мозъчна травма е причина на смъртта на Антон Петров, стана ясно от аутопсията, извършена в понеделник. Резултатите й бяха обявени днес. 48-годишният буквално не е имал здраво място по тялото си.

 

 

Заключенията на медиците са предадени на разследващите органи. Все още не е ясно дали Хамстера е употребил наркотици или алкохол, тъй като тъй като това се установява на по-късен етап след специални изследвания, които се правят в химически лаборатории, съобщи „Телеграф“.

 

 

Близките му все още не са прибрали тялото, като най-вероятно това ще стане в по-късните часове. „По случая със смъртта на Антон Петров е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура – Кюстендил. То е по член 123 от НК – за причинена смърт по непредпазливост.

 

 

От данните, които имаме, катастрофата е станала на път, който не е от републиканската пътна мрежа и е в планината, коментира говорителят на Окръжна прокуратурата – Кюстендил, прокурор Мариана Сиракова.

 

 

Вече са разпитани свидетелите, както и пострадалите мъже от джипа, които са настанени за лечение в „Пирогов“.

Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза, която да даде заключение за причината за катастрофата. Наблюдаващият прокурор по случая е назначил на бъде извършен и повторен оглед на местопроизшествието, обявиха още от ОП – Кюстендил.

 

 

„В съботната вечер (31 юли) около 20.30 часа получихме сигнал за произшествие с високопроходим автомобил, при което тежко е пострадал водачът на автомобила, а спътниците му имат различни, но по-леки травми. Десет спасители от отряда, разделени в две групи с цел пристигане на първа група по-бързо до пострадалия, се отправихме към мястото на инцидента.

 

 

 

Касаеше се за преобърнал се в дере високопроходим автомобил 4×4″, става ясно от обявление на ПСС – Благоевград. Акцията е продължила чак до 4.30 часа сутринта в неделя.

„Изказваме съболезнования на семейството и приятелите на загиналия. Благодарим на приятелите му за оказаната помощ по време на тежката акция“, обявиха още от ПСС -Благоевград.

 

 

 

Около 17.30 Антон Петров заедно с група приятели изкачва с джипа си изоставен горски път от Илийна река към хижа Македония, път, използван преди години, доста стеснен от растителни видове и ерозирал от дъждове.

 

 

 

В момента по него преминава част от зелената туристическа маркировка Рилски манастир – хижа Македония. Именно тогава автомобилът стъпва много близо до ръба на затревен участък, машината поддава и се отронва към стръмното дере. Джипът се преобръща няколко пъти по склон, дълъг над 60 м и пада от над 30 м височина.

 

 

 

Вследствие на премятането в дерето, Антон получава множество тежки травми и изпада в безсъзнание. Въпреки предприетите действия от спасителите и притеклите се на помощ приятели на пострадалите да го стабилизират и транспортират към лечебно заведение към 23,00 ч. състоянието му рязко се влошава и той умира.

 

 

С Хамстера в джипа са били трима мъже от село Пастра, от които единият е управител на рибарниците на брат му. Останалите двама мъже, на 41 и 22 г., решили в този ден да усетят тръпката на екстремното каране в планината.

 

 

Те оцелели по чудо, след като излетели от падащата кола. Извозени са с автомобил на ПСС – Благоевград, и предадени на линейки от Спешна помощ. По-късно мъжете са транспортирани за столичната клиника „Пирогов“. В акцията по спасяването на Антон Петров се включили и хора от родния му град Рила и околните села.

 

 

 

„Акцията беше изключително тежка. В много труден район. Заварихме Антон Петров в безсъзнание. Личеше, че има тежка черепно-мозъчна травма. Вероятно счупени ребра. Джипът се е премятал надолу над 30 метра по пътя си се е ударил и в дърво“, обяви и Георги Ботев, спасител от Планинската спасителна служба.

 

 

В продължение на часове екипи от полицията са извършвали оглед на местопроизшествието. От прокуратурата в Кюстендил вече са поискали втори оглед, но най-вероятно тесният път е подлъгал Хамстера, който полита в пропастта и губи живота си.

 

 

В Рила се коментира, че Антон Петров живеел в София, но всеки уикенд бил при родителите си в Рила. Майка му е от Рила, а баща му от Северна България. Той работел като зъботехник, преди да се пенсионира. Антон Петров е роден в Рила и учил в основното училище в градчето, след което родителите му отишли да живеят в София. След пенсионирането им се върнали да живеят в семейната им къща в Рила. Братът на Антон Петров е собственик на два рибарника на 7 км преди Рилския манастир, разказа в. „Струма“.

 

Струма, Мигнюз

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023