Политика

ИТН в атака след отказа на ИБГНИ за подкрепа: Титаните на морала – Манолова и Дончева, ни предадоха

ИТН в атака след отказа на ИБГНИ за подкрепа: Титаните на морала – Манолова и Дончева, ни предадоха

big_13cb

 

 

Решението на „Изправи се! Ние идваме“ да не ни подкрепят е предателство.

 

 

Защото това, което ние заявихме и го изпратихме на всички, беше всичко, което договорихме на тия разговори с тези цели, които уж всички искат.

 

 

Това коментира в ефира на бТВ Тошко Йорданов.

Не подкрепяйки този кабинет в момента, всички тези неща няма да се случат. Може да се случат, но в следващ парламент. Една от партиите на протеста блокира всичко и предаде целия процес.

 

 

 

Така че Иван Гешев може да е спокоен в следващите месеци, защото предателят е от ИБГ… какво там беше, те му осигуриха този комфорт, посочи той.

 

 

 

Нека да видим и какво ще стане с другите партии. БСП днес казаха, че ще ни подкрепят, ако изтеглим Петър Илиев, но ние няма да го изтеглим, но те пък имаха и друго изречение, че това ще го решават на Национален съвет. Така че там нещата не са окончателни.

 

 

 

Единственото окончателно е на титаните на морала – Мая Манолова и Татяна Дончева и Хаджигенов, посочи той.

 

И продължи:

 

 

Николай Хаджигенов веднага, още на миналите избори каза, че ще се жертва да стане министър. После каза, че с ДПС трябва да се говори и да се търси подкрепа. Мая Манолова и Татяна Дончева са две дами с прекрасно комунистическо минало, благодарение на които сводните в България получават по-малко присъди и сводника Ванко 1 излезе по-рано от затвора. Така че ако съм вече щастлив, че чертата беше теглена от тях.

 

 

Той обаче уточни, че всички тези неща ги е знаел и по-рано. Това били публични тайни от години, допълни го Станислав Балабанов.

 

 

 

Петър Илиев има адвокатска кантора и ни е помагал по време на референдума. Това не е фирма, която се занимава с обществени поръчки, това е адвокат, отсече човекът на Слави Трифонов.

 

 

 

Предполагам, че човек си храни егото, когато е почетен консул на една страна, той няма юридическа стойност. Важно е човекът какви професионални качества има, каза той. Според Йорданов Барбадос не била офшорна зона.

 

 

 

С удоволствие бих бил почетен консул на Доминикана, но нямам такива контакти. А Петър Илиев е познавал правителството на Барбадос и това е било одобрено от нашето правителство. Задайте въпрос на това правителство, което е одобрило Петър Илиев защо го е одобрило, посочи той.

 

 

 

Татяна Дончева е хубаво да започне да мисли преди да говори. Тя говори откровени лъжи, не може точно тя да говори за морал, това е отвратително, отсече Тошко Йорданов.

 

 

 

Има ли нещо доказано срещу Петър Илиев, попита Станислав Балабанов. Защо днес след като има ново назначение в АДФИ, не видим фактите за Асен Василев – той е един крадец на интелектуална собственост. Да видим Кирил Петков, човек, който позволи зам.-министър на финансите да отпуска пари през фонд на собствения си съпруг….медиите мълчат. Това са фактите. Защо бившия министър на Борисов Христо Иванов говореше после по телефона: Здраве, желаем, господин премиер, коментира още Балабанов.

Те отговориха, че зад нас се крие дългата ръка на ДПС, допълни той.

 

 

 

Нито един от хората, които предлагаме, не е бил министър, не е работил с обществени пари и не можеш да го закачиш за тоя или за оня. Лъжа е, че Петър Илиев е бил във фирма на майката на Пеевски и не е червен комунист, заяви Тошко Йорданов.

 

 

 

За Асен Василев е имало съдебна експертиза и е доказано, че кодът е откраднат от компютър, който той е изнесъл, припомни Йорданов за служебния финансов министър. Има извънсъдебно споразумение, защото виновната страна е поискала това, заяви още той.

 

 

 

 

Що се отнася до книгата на Петър Илиев и въпроса за плагиатството, Йорданов заяви, че много скоро ще излезе нещо друго, което ще е за този, който твърди, че е взето от него.

Той е изкупил всичките си книги, контрира го водещата.

 

 

 

Г-жа Киселова какво е правила 6 години, попита реторично Йорданов. Ако се чувствам ощетен, ще го осъдя и за 2 лева. Човек води такова дело, за да си запази достойнството, посочи гостът в студиото

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024