Политика

Капон обвини Трифонов и Филип Станев в лъжа: Името на Петър Илиев бе обсъждано за премиер

Капон обвини Трифонов и Филип Станев в лъжа: Името на Петър Илиев бе обсъждано за премиер

капон560x315
Мария Капон, депутат от групата на „Изправи се. БГ. Ние идваме“, обяви пред БНТ, че името на Петър Илиев е било обсъждано за премиер след срещата с ИТН. Новина, която бе отречена първо от Слави Трифонов във Фейсбук, след което и от Филип Станев пред БНТ в събота.

 

Името на Петър Илиев е било обсъждано в „Изправи се. БГ. Ние идваме“ като предложение на ИТН за премиер. Това са разбра от думите на Мария Капон пред БНТ.

 

 

Тя потвърди думите на Николай Хаджигенов, който в петък разкри, че на срещата с ръководството на ИТН, сценаристите на Слави Трифонов са попитали дали биха подкрепили Петър Илиев за премиер. „Ние казахаме, че няма да го подкрепим, както няма и да подкрепим този начин на формиране на правителство“, каза тогава Хаджигенов.

 

 

„Аз нямам никакво съмнение кой и кога е поставил името на Петър Илиев. Всички, които познават г-н Хаджигенов, са абсолютно наясно, че той ненавижда лъжата. Истината ще ни спаси. И това е истината. Ние обсъждахме това име след срещата“, поясни Капон.

 

 

Припомняме, че с пост във Фейсбук от петък, след като се разпространи новината, че Петър Илиев е оттеглен като кандидат-премиер, заради проблемна биография, Слави Трифонов обвини журналистите в спекулации по темата и обяви, че Пламен Николов е бил харесан за премиер преди две седмици.

 

 

 

Същото повтори вчера и Филип Станев. „Името на Петър Илиев – първоначално номиниран за правосъден министър в оттегления проектокабинет на ИТН – не е обсъждано за министър-председател сега“, каза вчера Станев.

 

 

Днес Мария Капон обори това твърдение, подчертавайки максимата: „Истината ще ни спаси“!

 

Петър Илиев, за когото до последния момент се смяташе, че ще е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“, вероятно ще бъде предложен отново за министър

 

 

Според нея обаче въпреки атаките към кандидата на „Има такъв народ“ за министър-председател Пламен Николов през седмицата и снимките пред маса с плувни артикули, той би могъл да се окаже добър вариант.

 

„Не е коректно той да бъде атакуван по такъв начин. Аз съм запозната с бизнеса и знам, че и много големи фирми имат подобна практика за представяне на продуктите си“, уточни тя в студиото на „Денят започва“.

 

В същото време Капон е на мнение, че е много е важно да е пределно ясно как е бил избран за кандидат. „За нас прозрачността е на първо място“, каза депутатът.

 

Тя уточни, че очаква от „Има такъв народ“ да проведат разговори преди представянето на бъдещото правителство.

 

„Можем да имаме общи приоритети, но трябва да е ясно кой ще ги изпълнява. Трябва да има коалиционно споразумение, което да носи гаранция, защото само мъжка дума не е достатъчна“, добави тя.

 

Освен това тя бе категорична, че „ИТН трябва разумно да поставят жалоните какво да е правителството, а нови избори може да са по-добри от лошо правителство“.

 

Освен това „Изправи се.БГ. Ние идваме“ няма да приеме кандидати за министри, причастни към Държавна сигурност. „Да, става въпрос за проф. Радулов“, уточни Капон.

 

 

Източник: „24 часа“, epicenter.bg

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024