ОБЩЕСТВО

Починала от Koвид жена се обади на племенника си по телефона

Починала от Koвид жена се обади на племенника си по телефона

 

pochinala-kovid-zhena-se-obadi-500

 

 

Абсурд в пловдивска болница. Обявиха жива жена за… починала. Сигнала получихме от нейния племенник. От ръководството на болницата потвърдиха за грешката и я обясниха с лекарска небрежност.

 

 

Осемдесетгодишната Еленка Иванова е приета в пловдивската болница „Свети Георги” миналия уикенд. Жената имала симптоми на COVID-19, разказва племенникът й.

 

 

„Там й направиха бърз тест и установиха, че е положителен. Беше със затруднено дишане и ниска сатурация”, разказва Георги Георгиев пред Нова тв. Два дни по-късно, от болницата му съобщават, че леля му е починала.

 

 

„Не помня името на лекаря, който ми се представи и каза, че моята близка е починала и трябва да отида до болницата, за да получа личните й вещи. За освобождаването и за аутопсия”, добавя Георги.

 

 

Той взима вещите и започва да урежда погребението. Съобщава на близките на Еленка, че е починала.

 

 

 

„На около 10 човека съобщих. Започнах да търся нейния телефон, за да открия номерата на другите. В багажа не можах да го открия и реших да го прозвъня, за да не ровя. На второто позвъняване, леля ми отговори, при което останах потресен и в първия момент помислих, че съм объркал номера и някой друг ми вдига”, разказва Георги.

 

 

 

„Тя отсреща вика, ало, ало, Жоре, кажи леля. Аз тогава само я слушах, не можех нищо да кажа. И успях да я попитам, лелъо, как си”.

 

 

 

За да е сигурен, че чува гласа на леля си, моли и други хора да й се обадят. Разгневен, иска обяснение от лекарите. „Ами станала е грешка, но важното е, че бабата е жива. Това бяха думите на медицинската сестра”, казва Георги.

 

 

Подава сигнал в полицията. Оттам разбира защо леля му е била обявена за починала: „Имало починала пациентка с това име, но не е леля ми. Явно са се дублирали, предполагам първите имена”.

 

 

От болницата потвърдиха, че объркването е станало заради дублирането на имената на две от пациентките. Същият ден е починала жена на име Еленка, но с друго презиме и фамилия. Но дежурният лекар взел грешната документация. Вече му е потърсена дисциплинарна отговорност.

 

 

От лечебното заведение обаче уточняват, че племенникът на Еленка се е държал агресивно и е ударил шамар на лекар.

 

Източник: glasnews

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
big_2333

Само на 14 години си отиде слънцето ни Мария, съобщиха от английската гимназия в Бургас

април 21, 2024