Политика

Рашков: До месец мигрантите ще са до границите ни

Рашков: До месец мигрантите ще са до границите ни

Рашков: До месец мигрантите ще са до границите ни

Снимка: БНТ, архив

 

„Предвид опасността мигрантският натиск да се засили, се очаква да месец да са в непосредствена близост. Министерството на отбраната ще съдейства със сили и техника“. Това заяви в парламента служебният вътрешен министър Бойко Рашков. По думите му през юли вече е отчетено 6-кратно увеличение на мигрантския натиск в сравнение със същия период през миналата година

 

 

„Ние наблюдаваме внимателно миграционния натиск. В Иран има хиляди мигранти. Иран няма да може да се справи и тези мигранти, ще се насочат към нас. Гърция вече изгради преграда по границата с Турция. Ние имаме такова. Натискът се е повишил. До месец август със 17% е увеличението.

 

 

Най-много опити за преминаването на границата с Турция има. Ние инспектирахме преградните съоръжения с Турция. През последните години то изобщо не е поддържано. Има срутища, има пробиви, абсолютно никаква поддръжка. Поддръжката е възложена на областните управители, но тя не е реализирана. Ще трябва в спешен порядък да се възстанови.

 

 

 

Тези дни се проведе съвещание с областните управители и сега разполагаме със заявки за финансови средства, за да може всеки областен управител да поеме. Предвид опасността мигрантският натиск да се засили, се очаква да месец да са в непосредствена близост. Министерството на отбраната ще съдейства със сили и техника“, заяви вътрешният министър.

 

 

 

На въпрос на Кристиан Вигенин дали смята да отвори център в Елхово, Бойко Рашков каза:

 

 

„Към 23 август в центровете са настанени 953 лица при капацитет 1260. 16 август е отворен ремонтиран център в Елхово. Така капацитетът е увеличен с 200 места. Има готовност за разкриване на още места в Любимец и Елхово. Не се налага и предвижда изграждането на нови центрове. В село Боянова не се предвиждат“, добави Бойко Рашков.

 

Гласове

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024