Политика

Филип Станев: Ако кажем състава поименно, ще започне жълто говорене и търсене на теле под вола

Филип Станев: Ако кажем състава поименно, ще започне жълто говорене и търсене на теле под вола

 

big_1da6

 

 

Нова идея на Слави Трифонов – „Има такъв народ“ обмисля да намали броя на министерствата. Това се разбра от думите на Филип Станев, зам.-председател на партията и на парламентарната група пред БНР.

 

 

 

Той не влезе в детайли по въпроса, но обяви и че „чиновничеството“ тепърва трябва да бъде борено, а получаването на административни услуги да бъде максимално облекчено. В първия проект на кабинет на партията липсваше министерството на околната среда, но се смята, че това се дължи на липса на кандидат за поста към момента на обявяването.

 

 

Станев посочи и че ще се ремонтира Плана за възстановяване, защото записаното сега в него не е добро.

 

 

„Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела „ГЕРБ“ като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко“, заяви той.

 

 

Обяви, че „Има такъв народ“ иска пряко да носи политическата отговорност, за да може да си понесе вината, в случай че не успее да се справи. „Властта за нас не е самоцел… Топприоритет е постигане на възмездие спрямо случилото се през последните 12 години“, заключи той.

 

 

Пак обяви, че за разлика от първия път съставът на кабинета ще бъде представен в последния момент, защото иначе „всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично“, подчерта Станев. След критики към предишния кандидат за премиер на партията Николай Василев той бе оттеглен.

 

 

За Петър Илиев, за когото представители на партиите в парламента твърдяха, че им е представен като кандидат за премиер, не е имало идея да бъде предлаган за поста – никога партията не е обсъждала или предлагала това, а единствено за правосъден министър, твърди днес Станев.

 

 

Задавайте тези въпроси и на Иванов и Хаджигенов. Свидетел съм. Бях там, когато решихме този човек да е кандидат – премиер. Честна дума. Хаджигенов защо говори така. Този тип спекулации обърква целия разговор. Не може да влезеш в открита среща с Христо Иванов и ДБ да кажеш няма да искам министерски постове и 4 дни след това да прочетеш декларация и да кажеш трима от служебните министри искам да са в този кабинет. Ако ще си играем на усмихнати за пред обществото, няма да стане“, подчерта Станев.

Отговорността за това, че няма да има отново управление няма да е наша. Не сме в тази власт за цел или облага. Ако не ни подкрепят, за нас не е проблем да си тръгнем. Да стоим във властта, за да се договаряме с Демократична България, Борисов и Доган, няма как.

 

 

В предварителните разговори и с Мая Манолова и ДБ гледахме в сходна посока и после изведнъж вземете тези трима служебни министри. Хайде решете какво ще правите и го решете в пленарна зала, обърна се Станев към Демократична България. Пак се вглеждаме върху персоните, а не върху това какво ще правят тези хора.

 

 

 

 

По адрес на протеста, съпровождащ връчването на мандата в петък той анализира, че участниците в него били пратени, а не били там по своя воля и освен това повечето излъчвали „всички симптоми на душевно болен човек“.

 

БНР, Лупа бг

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024