Политика

Асен Василев: Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда

Асен Василев: Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда

 

big_Untitled493

 

 

Огромен скандал се разрази между двама от големите политически играчи у нас. Асен Василев обяви какво смята да предприеме срещу Тошко Йорданов.

 

„Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в съда. Той направи едни изявления от трибуната на парламента. Мястото, където спорът ще бъде решен, е в Софийски градски съд”

 

Това заяви пред Нова нюз бившият служебен министър на финансите Асен Василев.

 

 

Искът е заради обвинението от Йорданов към бившия министър, че е откраднал интелектуална собственост. В края на юли екс-депутатът от „Има такъв народ“ заяви от парламентарната трибуна, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това.

 

 

 

Става въпрос за сайта „Лесно.ком“, в чиято дейност Василев имал участие и финансирал с личен заем, а по думите на Тошко Йорданов, по-късно откраднал интелектуална собственост.

 

 

 

В думите на Йорданов Василев видя „дългата ръка на ДПС“, след като три пъти е канен за министър, а след това „се е оказал проблем“.

 
Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с „Има такъв народ” и да направим нещо смислено за България”.

 

 

Представители на „Продължаваме промяната” влизат в инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев за втори мандат.

„Все още не сме излъчили кои представители ще влязат в него”, добави той.

 

„Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас“, заяви Василев.

 

По думите му, новата формация „Продължаваме промяната” е отворена за разговори с всички, дори и с „Има такъв народ”.

 

„Нашата цел за парламентарните избори е победата. Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно ние ще ги присъединим към коалицията”, каза още той.

 

 

Василев обясни, че разполага с около 70 хиляди лева в банкови влогове. Според него шефът на НАП Румен Спецов е продал фирма без данъчни задължения.

 

 

„С удоволствие бихме го приели в партията, но поради това, че той е данъчен чиновник към този момент, това няма как да се случи”, добави Василев.

 

 

Той коментира и изискването за деклариране на гражданство на кандидатите за депутати. „Ние няма да изискваме никакви декларации за гражданство, защото това е изискване на ЦИК при регистрацията. Всеки трябва да си попълни всички необходими документи към ЦИК”.

 
„Вземаме предложението на „Демократична България” за съдебната реформа и го слагаме в зала. Ако ГЕРБ го подкрепят – можем да говорим. Ако това не се случи, то ние нямаме тема на разговор. Просто е”, обясни Василев, пише Блиц.

Политика

More in Политика

мсМСphppts3zt_800x

Ето го списъкът на кабинета „Петков“ министър по министър

декември 5, 2021
big_1090

Любен Дилов, ГЕРБ: Бойко Рашков е човек, който разделя обществото, не го щем за министър

декември 5, 2021
big_big_screensh45

Дават ви на НАП, ако теглите 10 хиляди лева от банката

декември 5, 2021
da7f3cfa0d9d9c1d4612660c40cbcc69

Кой кое министерство взима?

декември 5, 2021
big_12612

Съкращават 30 хиляди чиновници

декември 5, 2021
d609bd8f3c0e8e9dcfb7b9ddda3ad0e5

Демерджиев: Цацаров може да бъде отстранен като шеф на КПКОНПИ до месец

декември 5, 2021