ИНЦИДЕНТИ

Неописуема майчина трагедия: Ясни са подробностите около удавеното момиче в Китен и нейната сестра

Неописуема майчина трагедия: Ясни са подробностите около удавеното момиче в Китен и нейната сестра

549afeedf90

 

 

 

Акцията по издирването на 15-годишното момиче, изчезнало в морето край Китен, бе подновена. Детето изчезна в бурните води на плаж „Атлиман” преди 2 дни.

 

 

Момичето и сестра му  – на 10 и 15 години, влезли в морето в неохраняемата зона, но били повлечени от мъртво вълнение. Инцидентът станал пред очите на майката, която остава на пясъка с третата си дъщеря. След броени минути туристите започват да викат за помощ, предава NOVA.

 

 

 

Нямаше достатъчно спасители. Бърза помощ не дойде. На място нямаше и линейка. Когато започнах да крещя по телефона на 112, след може би 20 минути се появи линейката”, разказа свидетелят на инцидента Мая Стоицева.

 

 

 

 

Тони Момчилова, която е медицинското лице на плажа, обаче твърди, че се е намесила бързо. „Взех оборудването, което задължително трябва да бъде с мен. Когато пристигнах, спасителите вече бяха извели едното момиче в добро общо състояние”, уточни тя.

 

 

 

Забавянето на спасителите дошло заради голямото разстояние до неохраняемата зона. Първи в морето скача случаен турист и вади 10-годишното дете.

 

 

 

 

„Човекът плачеше, защото каза, че е хванал и двете момиченца. Трябвало е обаче да пусне едното, защото не могъл да ги извади заедно”, разказва Стоицева.

На спасеното дете е оказана спешна помощ. „Имаше пулс и доста слабо дишане”, посочи спасителят Цветин Георгиев.

 

 

Едва тогава спасителите разбират, че има второ момиче, което вълните са отнесли. Започнало издирването с джет, а турист вдигнал дрон, за да направят оглед на залива.

 

 

 

„Когато отидох при майката, тя буквално колабира в ръцете ми. Тя беше сама и крещеше: „Рамира, искам си Рамира! Молете се с мен морето да ми върне Рамира”, сподели Стоицева.

 

 

Майката пристигнала с трите си дъщери на море в Китен. След инцидента снощи дошъл и бащата. Днес сутринта семейството продължи да обхожда ивицата с надежда.

 

 

 

Спасителите благодарят на тези, които са се озовали първи в морето. „Имаше хора, на които специално искам да благодаря. С едното момче говорихме след инцидента. Това е Алекс Савов от НСА”, обясни старши-спасителят Цветин Гогов.

 

 

 

Спасителите призовават в оставащите дни до края на септември да се плажува само на охраняеми ивици, тъй като морето е изключително бурно.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

7f4497eb0d718b6483370c59456b0ae7

Катастрофа с мерцедеса на Бойко Рашков в центъра на София (СНИМКИ)

септември 23, 2021
52db508767f7289dd412f20bd6e09886

Ето какво е направил последно подп. Терзиев, преди да се разбие в Черно море

септември 22, 2021
big_0000378263-article2

Бургазлийката Християна примамвала мъже по дискотеките на Слънчака, а приятелите й Георги и Мартин ги пребивали

септември 21, 2021
desetina-mazhe-obgradiha-mis-tiin-450

Десетина „мъже“ обградиха Мис Тийн в Пловдив и я заляха с неприлични предложения… ВИДЕО

септември 20, 2021
big_hfyf

Meteo Balkans: Буря като ураган първа степен връхлетя Червен бряг… ВИДЕО

септември 20, 2021
ударbig_big_payimage-5018110bf

Нов удар на ловците на чичовци: Заловиха бизнесмен – общински съветник да ухажва 13-годишна! ВИДЕО

септември 20, 2021