Политика

Решихме да омърсим един 10-годишен премиер. Борисов е морален човек. Мачо, хубав, с опит – харесван от международната общност

Решихме да омърсим един 10-годишен премиер. Борисов е морален човек. Мачо, хубав, с опит – харесван от международната общност

 

big_21

 

 

Вежди Рашидов даде интересно мнение за широко коментирани политически теми.

50 дни преди изборите за парламент и президент, от ГЕРБ все още не са обявили своя кандидат. Кой ще бъде той?

 

„Една голяма партия като ГЕРБ винаги има кандидат за президент. ГЕРБ има една много умна стратегия. Когато се обяви кандидатура, се явява машина, която произвежда мръсотия. Малко преди изборите ГЕРБ ще излезе и ще обяви своя кандидат“, заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в студиото на „Денят ON AIR“.

 

 

На въпрос дали съществува възможност Борисов да бъде кандидат за президент, Рашидов посочи, че твърде много усилия са били положени, за да се омърсят образа му.

 

„Решихме да омърсим един 10-годишен български премиер. Борисов е морален човек. Той щеше да бъде добър президент, ако беше затворил големия шлем. Мачо, хубав, с опит – харесван от международната общност. С тези контакти нямаше да е лош президент“, каза бившият културен министър.

 

Той определи последните 2 парламента, чието живот бе изключително кратък, като парламенти на падението.

 

Рашидов уточни, че в момента не става дума за това кой ще победи. Има един победител и това е българският народ.

 

„Трябва да спрат войните на генералите. Като мъдри мъже, в името на българската държава и на националните цели, да сведат глави. Личното „репчене“ не носи дивиденти. Има много грешни послания, които разделят обществото“, обясни той пред Bulgaria ON AIR.

 

„Свидетел съм как направихме служебно правителство от хора, чиято единствена мисия в живота е, да плюят. Какво оставяме зад гърба ни? 46-ият парламент беше десертът – арогантност, наглост“, каза Рашидов.

 

„Някой си играе на статукво и на нестатукво. В държавата имаме нужда да си играем на разум, държавническо поведение и мислене за общественото. ГЕРБ има опит в това“, категоричен е събеседникът.

 

 

Рашидов изрази мнение, че трябва да управляват разумните хора в политиката.

 

„ДПС е постоянна партия. Те са предвидими. БСП е стара партия. ГЕРБ също набра опит в управлението. Статуквото е това – умните хора да управляват държавата“, подчерта бившият министър на културата, пише dnes.bg.

Политика

More in Политика

мсМСphppts3zt_800x

Ето го списъкът на кабинета „Петков“ министър по министър

декември 5, 2021
big_1090

Любен Дилов, ГЕРБ: Бойко Рашков е човек, който разделя обществото, не го щем за министър

декември 5, 2021
big_big_screensh45

Дават ви на НАП, ако теглите 10 хиляди лева от банката

декември 5, 2021
da7f3cfa0d9d9c1d4612660c40cbcc69

Кой кое министерство взима?

декември 5, 2021
big_12612

Съкращават 30 хиляди чиновници

декември 5, 2021
d609bd8f3c0e8e9dcfb7b9ddda3ad0e5

Демерджиев: Цацаров може да бъде отстранен като шеф на КПКОНПИ до месец

декември 5, 2021