Русия

Страшни думи от Путин за САЩ. Вижте какво каза руският президент

Страшни думи от Путин за САЩ. Вижте какво каза руският президент

 

strashni-dumi-ot-putin-za-sasht-vijte-kakvo-kaza-ruskiat-prezident-1

 

 

20-годишната кампания на САЩ в Афганистан завърши „само с трагедии, само със загуби“, заяви руският президент Владимир Путин, предаде АФП, съобщи БГНЕС.

 

 

 

Руският лидер има опит в критикуването на западните страни за опитите да наложат своите ценности на незападните нации. Москва редовно критикува политиката на САЩ в Афганистан, който сега е под контрола на талибаните, които превзеха страната този месец преди изтеглянето на САЩ на 31 август. Путин заяви в сряда, че американската армия се е опитвала да „вкоренява своите норми“ в опустошения от войната Афганистан в продължение на две десетилетия, което той характеризира като безполезно учение.

 

 

 

„Резултатът е само трагедии, само загуби за тези, които са го сториха – за САЩ – и още повече за хората, които живеят на афганистанска територия“, каза той. „Невъзможно е да се налага нещо отвън“, каза той. Путин каза това на среща с тийнейджъри в град Владивосток по повод началото на учебната година.

 

 

 

Миналата седмица Путин заяви, че Русия няма да се меси в Афганистан и че Москва се е поучила от съветската окупация на страната. Той също изрази недоволство от опитите на западните страни да настанят афганистански бежанци в съюзническите на Москва централноазиатски държави.

 

 

Москва е предпазливо оптимистично настроена за новото ръководство в Кабул, заявявайки, че няма да се меси във вътрешните работи на Афганистан. Президентът също така предупреди учениците да не се доверяват на информационните боклуци, съобщи ТАСС. „Разбира се, в съвременния свят има много т. нар. информационни ресурси:

 

 

 

 

Интернет, Рунет – там какво ли няма, влезеш ли там привидно можеш да научиш всичко – от звездите до центъра на Земята, от пирона до диаманта “, каза държавният глава на срещата с ученици във Всеруския детски център„ Океан “по случай Деня на знанието.

 

 

 

„Но има проблем. И проблемът се крие в качеството на тази информация. Има много информационни боклуци, които много често се представят като крайна истина“, каза Путин. Според него на такава информация „не може да се вярва, защото това не е мнението на действителни, истински експерти, а често на хора, които се правят на такива“.

 

 

БГНЕС

Русия

More in Русия

електрd33c70030aa48be8945993886b716d93

Русия въвежда отстъпка 7100 евро при купуване на нов електромобил

септември 22, 2021
big_5641

Единна Русия печели 49,82% на изборите за Държавната дума при обработени 99% от протоколите

септември 20, 2021
8924136

Първи данни за изборите в Русия – над 40% за партията на Путин, следват комунистите с 21%, трети е Жириновски

септември 19, 2021
vladimir-putin-glasuva-distancionno-1

Путин гласува дистанционно, неговата „Единна Русия“ отново е сочена за фаворит на изборите

септември 17, 2021
kremal-spokoino-putin-koito-se-samoizolira-e-absolutno-zdrav-1

Кремъл: Спокойно, Путин, който се самоизолира, е абсолютно здрав!

септември 14, 2021
0835908d2c25d16d4e795894b59ad388

Историческо: Путин подаде ръка на Байдън в борбата с тероризма

септември 11, 2021