Политика

Алибегов рипна срещу новите мерки, иска оставки и плаши с блокади в цялата страна

Алибегов рипна срещу новите мерки, иска оставки и плаши с блокади в цялата страна

либег75ec630e01ac42d2b6aff1c742bd4e1b

 

 

 

 

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) остро възразяват срещу обявените от здравните власти мерки за справяне с COVID-19.

 

 

 

Според новите ограничения, които влизат в сила от 7 септември и ще продължат до началото на ноември, заведенията ще работят от 7 до 22 часа при отстояние от 1,5 метра между масите и до 6 човека на една маса. Кръщенета и сватби ще могат да се провеждат с до 30 лица на закрито или 60 на открито, предвиждат мерките.

 

 

 

„Самият временен здравен министър Стойчо Кацаров призна провала на ваксинационната кампания. Именно заради този провал за пореден път бяха посечени избирателно сектори от българската икономика. Изразяваме своята подкрепа към всички колеги, които ще търпят рестрикции и заявяваме, че ще търсим правата си с всички позволени от закона средства.

 

 

 

Нашият сектор отново се превръща в изкупителна жертва на властовата несъстоятелност в държавата. И докато преди две години вирусът все още беше непознат и светът тепърва се запознаваше с него, сега това не е така. Тогава оправданията бяха, че трябва да се подготви здравната система, но очевадно тя все още не е подготвена, защото слушаме отново старата песен, но на нов глас. И то още по-фалшиво изпълнена.

 

 

 

Сега няма средства за подкрепа на бизнеса! Няма и разработени мерки за такава и дори да се намерят пари, ще са нужни месеци преди да бъде направена системата за тяхното разпределение“, заявяват от трите браншови организации в съвместно изявление.

 

 

 

 

Според ресторантьорите с въвеждането на вечерен час от 22 часа, нощните заведения на практика се затварят, а с останалите рестрикции и дневните реално се обричали на фалит. Те се оплакват, че по темата продължава да има нулева чуваемост и че България е единствената европейска държава, която си позволява през 2021 г. да остави хората на улицата без никаква подкрепа.

 

 

 

Настояваме за оставките на всички, замесени в неадекватността на държавата за справяне с кризата, което доведе до пореден тежък удар върху българския бизнес, заявяват от трите организации.

Те заплашват, че ще започнат „блокади по градове, на които са добре дошли всички, почувствали се засегнати от поредното безумие, което имитира мерки, но реално съсипва бизнеси“.

 

Оф нюз, БНР

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024