ОБЩЕСТВО

България изгони позорно нигериеца от рекламите на вафли „Морени“… СНИМКИ/ВИДЕО

България изгони позорно нигериеца от рекламите на вафли „Морени“… СНИМКИ/ВИДЕО

 

balgaria-izgoni-pozorno-nigerieca-ot-reklamite-na-vafli-moreni-1

 

 

Майкъл Ола е бил екстрадиран в Абуджа без пари, багаж и мотиви.

 

 

 

Символът на рекламния бизнес у нас от 90-те години на мащабно промотираните някогашни вафли „Морени“ е изгонен позорно от България обратно в родината му Нигерия. Майкъл Ола е бил екстрадиран без никакви мотиви преди броени дни, съобщава Lupa.bg.

 

 

Диджеят става особено популярен като рекламно лице на вафлата „трепач“, като с веселото си послание от малкия екран, излъчвано от сутрин до вечер във всички блокове, той успя да пробие и в съседните страни и да популяризира шоколадовия десерт.

 

 

България изгони позорно нигериеца от рекламите на вафли „Морени“ - 2

 

 

Само допреди няколко седмици Майкъл твори музика, гледа семейството си и се разписва всяка седмица в дирекция „Миграция“, че е на територията на страната и не смята да я напуска.

 

 

Това обаче той, дори да иска, не може да стори, уточняват близките му.

 

 

Тегобите за нигериеца започват миналата година, когато изтича срокът на паспорта, издаден от Абуджа, като с издаването на нов трябва да се поднови и хуманитарният му статут от българските власти.

 

 

Ола го получава навреме, но пасаванът без да са ясни причините остава у Агенция „Миграция“ от 3 януари 2019 г. и вместо него, мъжът е принуден да се придвижва и работи в София с хвърчащо листче с личните си данни. В България той е бил със статут на временно пребиваващ.

 

 

България изгони позорно нигериеца от рекламите на вафли „Морени“ - 3

 

 

 

Неизвестно защо обаче в началото на месеца служители на МВР прибрали въпросното листче от ръцете му, след което закарали Майкъл в Центъра за временно настаняване в „Бусманци“, където го държали седем дни и в неделя вечерта го екстрадирали на летище „София“ с полет за Абуджа.

 

 

Близките на известния диджей алармират, че той не се е връщал в родината си от 30 години, както и че не разполага с никого и нищо там.

 

 

Качили са го на самолета и без багаж и лични средства.

 

 

Да изгониш човек, които от 30 г. живее тук, и има син в България -това вероятно е пореднdта нетрезва псевдоактивност за справяне с мигрантската криза демонстрирана от страна на министър Бойко Рашков, коментира сайтът.

 

 

У нас Майкъл Ола има пораснал син и годеница, за която обаче не е успял да се ожени тъкмо заради задържания над година пасаван.

 

 

От форума:
То въпроса е по-скоро как 30 години се размотава из страната без гражданство . Вероятно е трябвало да направят това преди 29 години , не чак сега .
Да, той министъра е виновен, а тоя цяла година не разбрал как да си оправи документите. Нещо намирисва работата, особено като знам мисирките как се подлагат авансово.
Лупа бг, Факти бг

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024