СВЯТ

Все още има недокоснатите от ковид места по света… СНИМКИ

Все още има недокоснатите от ковид места по света… СНИМКИ

 

vizhte-nedokosnatite-kovid-mesta-po-777

 

 

Коронавирусът обхвана целия свят през изминалата година и половина, но има места, където случаи на COVID-19 не са регистрирани.

 

 

 

Повечето от тях са отдалечени райски кътчета. Но дори и те са засегнати от пандемията, макар и не пряко, пише vesti.bg.

 

Тонга

 

 

В Тонга до момента не е отчетен нито един случаи на COVID-19. Малката страна в Океания с население от 105 695 души въведе строги правила за пътуване от февруари, като на практика затвори границите си на 29 март, след като на близкия остров Фиджи откриха заразен с коронавируса.

 

 

 

Беше позволено единствено връщането с полет на няколко десетки тонгоанци от Фиджи през юли, които бяха поставени под карантина в строго охраняван от полицията хотел.

 

 

Тувалу

 

 

Тувалу, чието население е 11 793 души, е едно от най-изолираните места в света. Райското кътче в Океания се посещава от по-малко от 200 туристи годишно. Това вероятно е основният фактор за нулевия брой случаи на COVID-19.

 

 

Науру

 

 

 

Науру е толкова малка страна, че може да се обиколи за един ден. В нея живеят 10 823 души. Също се намира в Океания и е много отдалечена. Естествената изолация е предотвратила заразяването с COVID-19 на нейните жители.

 

 

Токелау

 

 

 

Токелау се състои от три тропически коралови атола в южната част на Тихия океан. Тя е зависима територия под юрисдикцията на Нова Зеландия, въпреки че самоопределя като отделна нация. Трите атола имат обща площ от малко над 10 квадратни километра.

 

 

Няма летище. Населението е около 1500 души. Това е първата икономика, която изцяло се захранва от възобновяема енергия. И няма нито един случаи на COVID-19.

 

 

Микронезия

 

 

 

Федералните щати на Микронезия са съставени от повече от 600 острова, като заемат по-малко от 800 квадратни километра земя и над два и половина милиона квадратни километра океан. Страната получи ваксини и тестове за коронавируса от САЩ, Китай и Япония. Досега не е отчела нито един случай на COVID-19.

 

 

Островите Кук

 

 

 

 

Това са 15 малки острова, разположени в южния Тихи океан, на повече от 3000 километра североизточно от Нова Зеландия. Формално се намират под новозеландска юрисдикция, но са с автономен статут.  Властите там наложиха задължителна карантина при влизане и временно забраниха пристигането на туристически кораби в своите пристанища. Няма регистрирани случаи на COVID-19.

 

 

Американска Самоа

Американска Самоа се състои от пет острова и два атола в южната част на Тихия океан. Това е автономна територия на САЩ. Населението е около 55 000 души, има и летище. Засега няма регистрирани случаи на COVID-19.

 

Глас нюз бг

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024