Политика

В Кърджали Радев отписа ДПС от следващото управление: Без партии на статуквото! ВИДЕО

В Кърджали Радев отписа ДПС от следващото управление: Без партии на статуквото! ВИДЕО

 

phpgrsf8u_559x345

 

 

Всички изгледи са, че управление ще има без партиите на статуквото. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев при посещението си в Кърджали, предаде Агенция „Фокус“.

 

Така фактически президентът зачеркна ДПС от следващото управление.

 

В същото време местната власт в Кърджалийско неглижира присъствието на кандидат-президента Румен Радев при посещението му в града.

 

 
Държавният глава пристигна преди малко в Кърджали за среща с областния управител Даниел Делчев, след което програмата му предвижда посещение в Регионалния исторически музей.

 

 

Нито кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, нито неговите заместници обаче уважиха визитата на президента. Нещо повече – нито един кмет от ДПС в региона няма да присъства на предстоящите предизборни срещи на Радев в областта.

 

 

Пред сградата на Община Кърджали и Областна администрация държавният глава трябваше да бъде посрещнат с хляб и мед както от Даниел Делчев, така и от зам.-кмет на общината инж. Катя Митовска, заобиколени от момичета в народни носии.

 

 

 

Изненадата бе отсъствието на г-жа Митовска.

 

Това е сериозен знак, който най-важният за ДПС регион дава към Румен Радев. Поведението на местната управа в кърджалийско е отзвук от проблема, който президентът Радев създаде с въпроса към председателя на ДПС Мустафа Карадайъ коя е неговата родина-майка. С този въпрос Радев прекрачи една от главните червени линии на българския преход – етническата толерантност, която в Кърджали е на особена почит и тон за това дава лично кметът на града Хазан Азис.

 

 

 

ДПС категорично ще излъчи свой кандидат на предстоящите избори за държавен глава на 14 ноември, каза в интервю за БНР и БНТ председателят на партията Мустафа Карадайъ:

 

 

„Приехме и критерии за номинации и процедури за номинации. Тези срокове текат. Крайният срок за разширените областни съвети е 3 октомври. На 4 октомври трябва да получим всички документи в централата и след 5 октомври ще започнем да работим по тази тема. И ще вземем съответните решения в законоустановените срокове“.

 

Карадайъ каза това в Брюксел, където запозна съпартийците си от в Европарламента от „Обнови Европа“ с, по думите му, случаи на нарушаване на човешките, гражданските и политически права на активисти на движението по време на предишните парламентарни избори.

 

 

Карадайъ говори за „полицейщината по време на тези избори“ и допълни, че е представил всички сигнали за нарушения, сред които – за нарушените права за вот на ромите, чиито квартали са били затворени:

 

 

 

Президентът изрази надежда изборите на 14 ноември да са още по-честни, като посочи, че все още съществува лошата практика на купения вот. Той добави, че очаква подкрепа и от електората на ДПС, тъй като те са негови приятели.

 

 

„Познавам много хора от електората на ДПС. За мен те са приятели, те са ми приятели от детинство и много добре знам отношението на тези хора към мен“, каза още Румен Радев в Кърджали.

 

 

„Ситуацията в страната може да се промени само по един начин. Когато нашите политически партии осъзнаят, че трябва да има диалог и компромис. Трябва да има общ поглед, насочен към бъдещето на България, а не към тяснопартийните интереси. Тогава ще имаме правителство. При по-предишния парламент дори нямаше желание за диалог. В последния парламент диалогът се случи, но се опита с управление на малцинството. Това няма как да се случи в парламент с 240 души. Вече е време за коалиция, която да осъзнае своя дълг,“ каза още Румен Радев.

 

Той изрази надежда, че ролята на общия диалог би довела до успех след следващите предсрочни парламентарни избори. Според Радев формацията на Петков и Василев „ще донесе раздвижване“ на политическата сцена.

 

 

Президентът коментира и регистрацията на БСП за изборите за нов държавен глава. Това било ясен знак, че социалистите ще застанат зад него.

 

 

 

„Това, че БСП се регистрира за участие във вота за президент, означава че мога да разчитам на тях. БСП следва устава си и процедурите“, обясни Радев.

 

 

„Разчитам и на електората на ДПС, тези хора са ми приятели от детинство“, каза още Румен Радев, цитиран от БНТ.

 

 

 

 

Като закъсняло определи президентът предложението на правителството за освобождаване на шефа на ДАТО Цветан Китов.

 

 

Радев отговори и на въпроси относно купуването на гласове.
„Купуването на гласове е позорно явление. Не може страна от ЕС да допуска това. Аз се надявам МВР и службите да излязат на брифинг и да разяснят механизмите, по които това се е случило на предишните избори“, каза той, цитиран от Нова тв.

 

Румен Радев: Всички изгледи са, че управление ще има без партиите на статуквото

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024