Криминално

Заплашиха продавач с убийство при обир на магазин в Елин Пелин

Заплашиха продавач с убийство при обир на магазин в Елин Пелин

 

big_54

 

 

Полицията в град до София е на крака заради тежко престъпление.

 

 

Мъж с пистолет ограби оборота на денонощен хранителен магазин в Елин Пелин. Престъплението е извършено навръх Деня на независимостта в обекта, разположен на метри от районното управление на полицията. Случилото се е заснето от охранителна камера, предаде NOVA.

 

 

 

Сигналът за грабежа е постъпил към 23:40 часа на 22 септември РУ-Елин Пелин.  Било е съобщено, че около 20 минути по-рано в търговския обект е влязъл мъж с плътна предпазна маска на лицето и слънчеви очила, който заплашил продавача с пистолет, след което отнел касовата наличност, два мобилни телефона и кутия цигари от щендера.

 

 

 

Незабавно на място са били изпратени полицейски екипи, а дежурна оперативна група от ОДМВР-София е предприела оглед на местопроизшествието. На пътя за с. Мусачево, изхвърлени на различни места в тревните площи, били открити част от отнетите вещи и използвани при извършване на престъплението дрехи. Същите са иззети като веществено доказателство, съобщават от МВР.

 

 

В хода на издирвателните действия криминалистите установили свидетел, който дал сведения по отношение на извършения грабеж. Разследващият екип е събрал достатъчно данни, сочещи към самоличността на извършителя на престъплението.

 

 

 

При полицейска операция към 19:30 часа снощи мъжът е задържан в столично казино. Той е криминално проявен и осъждан ефективно за кражби, водещ скитнически начин на живот и с 8-месечна условна присъда. При извършения му обиск у 37-годишния столичанин са открити веществени доказателства, съотносими към престъплението.

 

 

В снетото му писмено сведение той е направил пълни самопризнания. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата, пише dunavmost.com.

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024