Политика

Карадайъ обвини Радев и Рашков в „комунистическо мракобесие“, с което искали да спечелят изборите

Карадайъ обвини Радев и Рашков в „комунистическо мракобесие“, с което искали да спечелят изборите

1632472016
Нова порция обвинения от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ към държавния глава Румен Радев и вътрешният министър от служебното правителство Бойко Рашков.
„Президентът Радев няма как да не знае, а може и да участва в указанията към служебния министър Рашков, който абсолютно съзнателно погазва конституционни права на български граждани, ограничавайки ги, включително и да могат да гласуват, с органите на реда“, заяви той, след като партията му се регистрира в ЦИК за предстоящите парламентарни избори.

„От друга страна, Рашков нарушава и човешки права, има достатъчно факти. Следене, унижение, събличане на хора, обиски по домове. Това е партиен апарат срещу общински членове на ДПС, членове на местни съвети на ДПС, членове и ръководители на младежката ни организация, кандидати за народни представители от изборите през юли, кметове на общини“, добави той.

 

 

Карадайъ заплаши, че другата седмица има посещение в Брюксел, където ще предаде сигнали за полицейски произвол през юли 2020 г.

 

 

„Към Радев и Рашков се обръщам, че с най-мракобесните комунистически прийоми не е почтено, не е достойно да печелиш избори и да се отнасяш към своите политически опоненти“, каза още той.

 

 

Карадайъ отправи призив към българските граждани да дават гласност на „всяко закононарушение и произвол от органите на реда, които действат по завод на служебния вътрешен министър, назначен от президента Радев“.

 

 

Той не разкри коя ще е кандидат-президентската двойка на Движението да права и свободи. Предстои да се издигат кандидатури, които да се гласува в партията.

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024