Политика

Копринка Червенкова: Борисов развива селски туризъм, Цветанов ще се опита да се върне в ГЕРБ

Копринка Червенкова: Борисов развива селски туризъм, Цветанов ще се опита да се върне в ГЕРБ

big_8f54

 

 

След изборите през юли наблюдаваме зрелищни провали на партиите, твърди Копринка Червенкова

 

 

 

След предсрочните парламентарни избори на 11 юли наблюдаваме зрелищни провали  – на водещите партии и на техните лидери. Това коментира журналистката Копринка Червенкова в интервю за БНР. Според нея „Има такъв народ“ са надценили възможностите си да правят сериозна политика,  ГЕРБ са в тежка изолация, а Корнелия Нинова е „на пързалката“ и не е ясно колко още ще се задържи на върха в БСП.

 

 

„Най-откровен е провалът на Бойко Борисов – дори при следващи избори ГЕРБ да получи най-много гласове, лично той е в много неблагоприятна ситуация, капсулиран. Занимава със селски туризъм, прегръща се с местното население, а не смее да отиде в един голям град , защото си дава сметка какво ще му се случи там“, обясни Червенкова.   

 

 

Фиаско търпи и ИТН – Слави Трифонов и сценаристите му 20 години са били „царете на екрана“,  но едно е да правиш едночасово тв предаване, друго е да се занимаваш със сериозна политика. Вижда се, че нямат капацитет за това, а Слави Трифонов се държи така, сякаш Господ ни е наградил с неговото присъствие“, критикува журналистката.

 

 

 

Тя определи поведението на Корнелия Нинова като самоубийствено, защото БСП е конформистка партия и не може да понесе силен лидер с повече воля за власт. И онагледи положението така: „Нинова е на върха на пързалката, отзад я бутат,  тя засега се държи, но не е ясно колко още ще оцелее“, Червенкова открои провала на ДПС като голям, но не толкова видим.

 

 

 

Тя поясни: За първи движението пада под 300 000 гласа, не помогна дори това, че Карадайъ замъкна цяла делегация при Ердоган.  Очаквам сериозни трансформации в ДПС.“

 

 

Журналистката допусна, че Цветан Цветанов ще се опита да се върне в ГЕРБ, където ще се влеее  неуспешният му проект „Републиканци за България“. 

 

 

Според нея пакетирането на „Има такъв  народ“,  Демократична България, и  „Изправи се БГ. Ние идваме“ под общия знаменател „партии на протеста“ им вреди – грешки и дефицити на една от тях се прехвърлят на другите, и от това печелят ГЕРБ и ДПС.

 

 

„Формацията на Мая Манолова е най-рехава като конструкция и може най-много да глътне хора, които са неидеологически мотивирани. Тези, които вещаят край на формацията на Мая Манолова, много бъркат. Тя има потенциал да привлече най-много хора, които са идеологически неориентирани“, прогнозира Копринка Червенкова.

 

 

На магистралата 

 

 

Междувременно Бойко Борисов отново се отдаде на „селски туризъм“ и  седнал на волана, засне поредното си видео, в което разяснява великите постижения на неговото правителство в пътното строителство. За фон на речта си експремиерът избра почти завършена отсечка от магистрала „Хемус“.  Посланието бе: Ние строяхме пътища, служебният кабинет ги спира“.

 

 

После предупреди, че президентът Радев иска да управлява еднолично, защото назначеният от него министър Асен Василев казал, че служебното правителство можело да остане и след третите избори. А това води до хаос, заключи загрижен лидерът на ГЕРБ.

 

БНР, Сега

 

segabg.com

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024