Катастрофи

Кошмар в Айтос: Тир се заби в градинка в Айтос, уби 4-ма, сред тях и две деца

Кошмар в Айтос: Тир се заби в градинка в Айтос, уби 4-ма, сред тях и две деца

 

ff6d4638d46de4aca60cda5a7dbc630c

 

Две малки деца са сред жертвите на брутална катастрофа, която стана късно снощи в Айтос. Има още поне двама загинали – жена от айтоското село Карагеоргиево, чийто автомобил е бил пометен от тир, и вторият водач, който е бил в кабинката на камиона.

 

 

Тирът се е движел в посока от Руен към кръговото на Айтос. В участъка пука гума и блъска два автомобила, които са се движели пред него. В едната кола е била жена, която е загинала.

 

Тежкият инцидент стана в Айтос около 22 часа. Камионът е помел две коли, след което се е преобърнал в градинката срещу Горското стопанство. Шофьорът на тира се казва Валентин Вълчанов, на 32 г. от Бургас. алкохолният му тест е отрицателен. Той също е пострадал сериозно и е в болница.

 

 

 

„Ситуацията е много тежка. Виждам три линейки, пожарна, както и патрулни автомобили. Пътят е отцепен. Станало е нещо страшно“, каза очевидецът Иван Николов от Айтос.

 

Снимки: Флагман.бг

 

Близо 8 часа след трагедията в Айтос снощи началникът на КАТ-Бургас гл. инспектор Пламен Николов се включи на живо пред журналистите.

 

 

 

Пътният полицай номер 1 на Бургас обаче беше прекалено обран и не отговори на нито един журналистически въпрос по същество.

Единствено ясно стана, че 33-годишният Валентин Вълчев – водачът на тира, пълен със зърно, е бил в състояние, в което не е позволило да бъде тестван с дрегер.

 

 

Взетите кръвни проби за алкохол и наркотични вещества все още не са готови, уточнява „Флагман“.

 

 

 

Николов не отговори на въпросите кой е собственик на товара и дали имат данни с колко зърно е потеглил от мястото на изкупуването.

 

 

Приетите в болницата са трима, за тях Николов каза, че били с политравматизъм. По данни на Флагман.бг 17-годишният Октай от Айтос, който е вървял близо до главния път и е бил пометен от тира, е в реанимация със сериозно нараняване на главата и опасност за живота.

 

 

32-годишната майка на двете загинали в джипа Волво деца – момче на 9 години и момиченце на 6, е с множество наранявания по цялото тяло, а не както се предполагаше при приемането ѝ само със счупени ребра. Подобно е състоянието и на шофьора на тира.

 

Флагман, Лупа бг

 

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023