Политика

Махат и шефа на ДАТО Цветан Китов заради скандала с подслушванията

Махат и шефа на ДАТО Цветан Китов заради скандала с подслушванията

 

tsvetan-kitov

 

 

Шефът на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов да бъде уволнен предлага служебното правителство на президента Румен Радев.

 

 

Решение за освобождаването на председателя на агенцията, която отговаря за ползването на специални разузнавателни средства, е взето на днешното заседание на кабинета.

 

 

В мотивите за освобождаването на Китов се посочва, че председателят на ДАТО е извършил действия, които накърняват престижа на агенцията, което е основание за прекратяване на правомощията му, обясниха от Министерския съвет.

 

 

 

Това е третата специална служба, чийто шеф сменят служебното правителство и президента Румен Радев. Още през лятото преди провеждането на изборите от 11 юли бяха сменени шефовете на ДАНС и разузнаването по настояване на вицепремиера Бойко Рашков. А от офиса на Мая Манолова мигновено реагираха мигновено:

 

 

 

„Крайно време беше! Седмици наред хората от офиса на Изправи се.БГ получавахме писма с официални твърдения от службите, че не сме били обект на подслушване. После влязохме в парламента и комисията на Хаджигенов установи точно обратното – не само ние, но и над 900 души, участвали в протестите, са били подслушвани. И то, забележете, съвсем обикновени хора, набедени, че са подготвяли „преврат“ и „въоръжено въстание“.

 

 

 

Вместо тези органи да се занимават с организираната престъпност и корупцията, се саморазправят с мирно протестиращи обикновени граждани. Позорът трябва да бъде прекратен, да. И държавните служби за сигурност да не забравят, че не служат на партийни вождове, а на обикновените данъкоплатци, които им плащат заплатите“.

 

 

Мигнюз

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024