Политика

Министър Минеков гони централата на ГЕРБ от НДК

Министър Минеков гони централата на ГЕРБ от НДК

 

82374adce3064914b3bdf5bb9e62d421

 

 

Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и да си намерят друг имот.

 

 

 

Това заяви в „Тази неделя“ по bTV служебният министър на културата в кабинета „Янев 2“ – Велислав Минеков. По думите му преди години партията на Бойко Борисов е „превзела със сила“ няколко етажа от сградата.

 

 

 

НДК е към министерството. Тогавашният областен управител Данаил Кирилов обявява етажите за отпаднала полза и ги дарява на партията си. Оттогава няма лев наем. Тези два етажа мисля да ги върна на НДК. Защото и НДК трябва да се спасява и ще разчитам на новия борд за това. Искам си наема“, казва Минеков.

 

Според него съдебната реформа е ключова, защото всеки ден открива корупция в Министерството на културата. По думите му за откритите нарушения е сигнализирана прокуратурата.

 

 

Много е важно да преборим корупцията. За съжаление, парламентарните въпроси, които получавах често пъти бяха неясни, комични – за биографии на мой сътрудник, за броя коли, които министерството има, за броя самолетни полети. В този малък срок трябваше да се захванат с т.н. съдебна реформа“.

 

 

 

Минеков обясни, че ще поиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата: „Там 1,8 млн. лв. ги няма. Не знаем откъде са дошли, кой ги е похарчил, няма обществена поръчка. Реставрацията е дадена на неграмотно лице“.

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024