Политика

Митева отказа на ДБ, ИБГНИ и ИТН: Няма да свикам извънредно заседание на НС утре

Митева отказа на ДБ, ИБГНИ и ИТН: Няма да свикам извънредно заседание на НС утре

 

итеваphpay7q42_559x345

 

 

 

Извънредно заседание на парламента в понеделник няма да има. Не мога да го свикам, защото в срок от три дни трябва да се разгледа доклад от комисия, а такъв още няма. Тези промени в правилника за работата на депутатите са предложени от „Демократична България“.

 

 

Това заяви председателят на парламента от ИТН Ива Митева по бТВ, като коментира искането на 58 народни представители по инициатива на Демократична България да бъде свикано извънредно заседание на НС на 13 септември, за да бъде разгледан на второ четене проектът за промяна на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.

 

 

 

Под искането се подписаха и депутати от Има такъв народ, след като Христо Иванов обяви, че от ДБ и “Изправи се БГ. Ние идваме!” са събрали 47 подписа и им трябва още един, за да предизвикат извънредно заседание на парламента в понеделник и Бюрото за защита да бъде преместено от главния прокурор към министъра на правосъдието.

 

 

 

След призива му под искането се подписаха депутати от “Има такъв народ” и то бе внесено в деловодството на Народното събрание с общо 58 подписа. 

 

 

 

Все още не знам кога ще бъде разпуснато Народното събрание, но ми се иска да можем да проведем заседанието си в сряда, каза още Ива Митева.

В петък започват консултациите при областните управители и трябва да се определят условията за гласуване извън страната, допълни тя.

 

 

Митева разкри, че е спряла да говори със зам.-председателя на НС Татяна Дончева от момента, в „който тя ме нарече болонка“. „Да, не сме в политиката, за да се харесваме, но поне трябва да имаме елементарно уважение един към друг“, каза още Ива Митева.

 

Оф нюз

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024