Политика

Над 200 обществени личности издигат Радев и Йотова за втори президентски мандат (ВИДЕО)

Над 200 обществени личности издигат Радев и Йотова за втори президентски мандат (ВИДЕО)

 

a41b330c2bf3b3241836ad94123cd474

 

 

Инициативният комитет за издигането на Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат ще има трима съпредседатели, пише Епицентър.БГ.

 

 

 

Това ще са кримирепортерката Ана Заркова, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова и диригентът Йордан Камджалов.

 

 

 

Представянето на комитета е в зала 6 на НДК. Струнен оркестър свири Моцарт, докато участниците в събитието влизат в залата.

 

 

В Инициативния комитет, който се състои от над 200 човека,  ще влязат още Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН, известният актьор Павел Попандов, ген. Михо Михов – бивш началник на ВВС и на отбраната, Георги Иванов – първият български космонавт, бившият зам.-министър на отбраната Симеон Николов, бившият служебен министър на отбраната Бойко Ноев.

 

 

 

Изненадата е, че един от най-големите критици на настоящото ръководство на ДПС – Осман Октай, е сред членовете на комитета.

 

 

 

В ИК личат още имената на издателя Иван Гранитски, проф. Валери Стефанов, журналиста Тома Томов, общественика Васил Василев, акад. Иван Сгурев, проф. Иво Христов и др.

 

 

 

В Инициативния комитет са още Александър Томов, режисьорът Христо Христов, кметът на Дряново Трифон Панчев.

 

Сред участниците в него са и художникът Иван Токаджиев, полярникът проф. Христо Пимпирев, кметът на Троян Донка Михайлова.

 

В ИК са още актрисата Цветана Манева, проф. Васил Проданов, певицата Росица Кирилова, ген. Ангел Марин, евродепутатите Елена Йончева и Иво Христов.

 

В началото на учредителното събрание на ИК тримата съпредседатели  бяха представени от актьора Павел Попандов като отворените очи и уши на обществото.

 

1632755220

 

„Приех да стана част от инициативата, която предлага Радев и Йотова за втори мандат, в момента, в който получих поканата. Не че не съм наясно за жестокостта на кампанията, която предстои, не че не разбирам огромния залог на тези избори, не че през годините, не съм се отчайвала и не съм си казвала, че проказата в политиката е непобедима и не защото  не съм загубила много от илюзиите си за благородното дело, което би трябвало да бъде политикита, незабавно приех да бъда тук сред вас“, каза Анна Заркова. Тя подчерта, че Радев и Йотова като тандем са устояли на вражеските отношения към тях, заслугата е и на двамата и това е положителен прецедент за българската политика.

 

Тук са журналистът Тома Томов, актрисата Цветана Манева, евродепутатката Елена Йончева, проф. Иво Христов, ген. Михо Михов от АБВ, кметът на Русе Пенчо Милков, дългогодишният депутат от БСП Дора Янкова, борецът Александър Томов, кметът на Перник Станислав Владимиров, волейболистът Владимир Николов и други.

 

Началото на събитието се бави повече от 30 минути. Причината е, че инициативният комитет за издигането на Радев се състои от над 200 човека, които пък трябва да се регистрират преди събитието. Това обяви водещата Ива Дойчинова.

 

 

Снимки: Агнес Методиева – Лупа бг

 

Епицентър, Лупа бг

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024