Коментари

Неваксиниран българин разтърси нета: Ако можех да върна времето назад, категорично бих…

Неваксиниран българин разтърси нета: Ако можех да върна времето назад, категорично бих…

 

razak-skok-na-zarazenite-1

 

 

 

Размислите на неваксиниран българин, прекарал Ковид, публикувани в социалната мрежа Фейсбук, предизвикаха сериозен дебат и стотици коментари:

 

 

 

Всъщност, нещата са прости. Ваксинираш се или го караш. Аз избрах втория вариант – избор, с който едва ли мога да съм горд. Е, изкарах го. Някак. Проблемът при повечето хора като мен, преди да се сблъскат с Ковид, е че по никакъв начин не отчитат лотарийния принцип на вируса.

 

 

Някак си вярваш, че щом не пушиш от 4 години, спортуваш, плуваш по километър, храниш се здравословно и редовно взимаш важните хранителни добавки, вирусът просто ще дойде да те потупа по рамото и да те поздрави за добрата форма.

 

 

И тогава се появява този пич, влиза ти директно в дробовете и за два дена ти отваря великолепна двойна пневмония, без изобщо да се съобразява с якия ти имунитет. Всъщност, може би той обича хора с имунитет. Няма значение дали си на 30, 40 или 50. Всичко опира до това какво точно неразгаданата лотария на Ковид крие за теб.

 

 

Не знам дали някъде се възползват от ситуацията с вируса за налагане на контрол. Сигурно. Но в България нещата отдавна са оставени на самотек и естествен подбор.

 

 

 

И колкото и да ти е писнало от ограничения и истерии, когато се разболееш, в нощите, в които се питаш дали взимаш превес или си изтеглил късата клечка, и се чудиш къде ще бъдеш след два дена, разбираш колко си сам във всичко това и колко на международното положение му е все тая дали ще се оправиш. И си даваш сметка, че е трябвало и трябва да се погрижиш по най-добрия начин за себе си.

 

 

 

Равносметката от всичко – 10 дена висока температура, още 5 безсилие, двойна пневмония, 8 килограма надолу, една торба лекарства в организма и инфилтративни промени на дробовете, които вероятно ще стоят с месеци.

 

 

 

Дали бих се ваксинирал ако можех да върна времето назад? Категорично. Сигурно има доза риск във ваксината, не знам. Но рискът от Ковид със сигурност го превъзхожда. Стените не бива да се разбиват с глави. Колкото и да си мислим, че са ни здрави.

 

 

 

Споделям всичко това, за да дам алтернативна гледна точка на хората, които вярват, че вирусът не ги касае. Не агитирам никого да се ваксинира. Просто тези, които не го направят, трябва да знаят, че рано или късно им предстои среща лице в лице с Ковид. А там правилата определя той.

 

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024