Политика

Ненков се скара на Тошко Йорданов: Дошъл си с тениска в НС, все едно си на фитнес

Ненков се скара на Тошко Йорданов: Дошъл си с тениска в НС, все едно си на фитнес

big_66

 

 

 

Скандалите в парламента набират скорост. Поредният бе по оста ГЕРБ – ИТН, след като Александър Ненков се скара на Тошко Йорданов, тъй като е дошъл облечен с тениска в Народното събрание, все едно идва на фитнес.

 

 

 

Преди това Тошко Йорданов каза, че ГЕРБ са „мафиотска структура“.

 

 

„Къде отиде г-н Йорданов. Това, което правите, знаете ли как се казва? Това е безсилие. Когато си безсилен, когато си несъстоятелен, когато не знаеш как да направиш нещо, започваш с тези обидни квалификации.

 

 

Г-жо председател, съчувствам Ви, виждам Ви в какво състояние сте в момента, но запазете достойнство. Най-малкото, не позволявайте на хора, които са облечени с някакви тениски и дошъл тук все едно е на фитнес, да ми дава квалификация на моята партия.

 

 

 

Защото ние не сме мафиоти, нито сме мутри, нито каквито и да е било. И не знам какво ви е смешно колеги, хората ще Ви накажат ей сега на следващите избори, не се радвайте толкова рано, каза Александър Ненков.

 

 

 

Г-н Ненков, аз наказах Тошко Йорданов, направих му забележка. На микрофона му направих забележка, преди Вие да излезете, отговори председателят на НС Ива Митева.

 

 

 

Тениската на Тошко е с лого на хеви метъл групата Judas Priest.

 

 

 

 

 

Предисторията:

Тошко Йорданов обиди ГЕРБ, партията на свой ред поиска той да бъде отстранен.

 

 

 

„Не се правя на пророк, но все си мисля, че в следващия парламент ще има редовно правителство и в него няма да участва ГЕРБ. И сега, понеже казахте, че някой обижда партии, а нямаше такова нещо. Сега ще има, аз ще обидя партия ГЕРБ и ще кажа, че те са мафиотска структура”, заяви Тошко Йорданов от трибуната в пленарна зала. За това Ива Митева му направи забележка, предава nova.bg.

 

 

 

След коментара му, от партията настояха той да бъде отстранен от заседанието на парламента.

 

 

„Това е безсилие. Когато си безсилен, когато си несъстоятелен, започваш с обидните квалификации. Госпожо председател, съчувствам ви, не позволявайте на хора, облечени с тениски, дошли тук все едно са на фитнес, да дават квалификации на нашата партия. Защото нито сме мафиоти, нито мутри, нито каквото и да било. Не знам какво толкова ви е смешно, хората ще ви накажат на следващите избори”, отвърна Александър Иванов от ГЕРБ.

 

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова заяви, че след като Тошко Йорданов е партиен шеф на Ива Митева, не означава, че трябва да му разрешава да обижда отделни парламентарни групи.

 

 

 

„Г-н Тошко, зад тази партия стоят над 600 хил. български граждани. Искате ли тези 600 хил. граждани да ви посрещнат на улицата, както ви посрещнаха едни други, когато си взехте мандата и ви пазеше полицията? Това ли искате?“, попита Атанасова. Тя заяви, че зад всяка парламентарна група стоят български граждани, които са я избрали чрез доверието и вота си. Според нея  стилът на поведение на Йорданов е опасен.

 

 

 

„Не само да направите забележка на г-н Йорданов, а да го накажете с отстраняване от пленарната зала“, призова още Десислава Атанасова.

 

 

„Сега продължаваме да правим циркове. И аз съм емоционален, и аз излязох извън нервите си. Какво правите, бе, господа? Упражнявате си мъжкото самочувствие върху един топ юрист ли, бе? Това ли правите”, коментира Филип Станев от „Има такъв народ”.

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024