Политика

Панчо Панайотов: И Костов се чуди защо Христо Иванов отряза БСП. Само двама били против и надделяли

Панчо Панайотов: И Костов се чуди защо Христо Иванов отряза БСП. Само двама били против и надделяли

 

панчо-панайотов-720x506

 

 

Бившият кмет на Дупница Панчо Панайотов, известен с острия си и без задръжки език, направи на пух ДБ след скандалния отказ да разговарят с БСП във вторник.

 

 

Синият доктор атакува някогашните си съмишленици с факти – че в крайна сметка ДСБ са били „за” преговори с Корнелия Нинова и само двама от ръководството на тъмносинята партия са гласували „против”.

 

 

Панайотов не се стърпял и разговарял и с бившия лидер на ДСБ Иван Костов, който не скрил, че не знае защо Христо Иванов е решил в последния момент да осуети срещата за третия мандат.  

 

 

„Кипя от гняв. Не мога в кожата си да се побера. Наелектризиран съм. Говорих с петима, тъмно сини. Само един даде уклончив отговор, другите( интелигентни, грамотни хора), бяха категорични- не одобряваха изцепката на този Иванов.

 

 

 

Кипях от гняв.”, изригна д-р Панайотов в социалните мрежи.

 

 

Той предаде и дословно разговора си по телефона с Командира:

– Иване, ти ли ги посъветва да откажат разговори

– Не, не съм аз. Позицията на Наско ( Атанас Атанасов), беше по- мека. Но защо Христо Иванов е заявил това не знам“.

 

 

Панайотов нападна и депутатка от ДБ, която обяснила защо нейният шеф отказва разговори.

 

 

„Кукличке. Говориш, коментираш неща, от които хабер си нямаш. Хабер си нямаш. Кукличке, прочетох, че и от ДДС си толкова разбираш. А и ти го казват. Казват ти го праволинейни, сини демократи. Та да си дойдем на думата. Скъпа кукличке, разговорите трябваше да водите, умно, публично и почтено, за да спечелите доверие. Повтарям ДОВЕРИЕ. А вие се наа..хте.”, написа яростно синият доктор.

 

 

Панайотов попита и след като от ръководството на ДСБ само двама са гласували „против“ разговорите с левицата, а всички други са били „за“ да се проведат, кой е човекът, обявил, че среща няма да има. 

 

 

„Гнило.Май, май ще ме изгубите окончателно. И да. Проблема ни, не е партиен, не е политически, не е идеологически. Проблема ни е безпрецедентен- публичната политическа власт изцяло е превзета от организираната престъпност. Чувате ли добре? Разбирате ли? А вие гузни. Слаби. Бог да ни е на помощ!“, завърши драматичния си пост Панайотов.

 

 

Скандалът с провалената среща на ДБ с БСП гръмна вчера, след като в последния момент съпредседателят на ДБ Христо Иванов реши да няма разговори с левицата и партията не се отзова в парламента, където социалистите ги очакваха.

 

 

Ден преди това, ген. Атанасов обяви, че ще отидат на разговори с Корнелия Нинова, в случай, че убедят ИТН да се включат в темата, като обаче бе обявено, че ръководствата на партиите в обединението ще се съберат, за да вземат окончателно решение.

 

 

Според вещи в тъмносините дела, Христо Иванов е решил да се съобрази с избирателите си, които по презумпция не приемат БСП за партньор в каквато и да е ситуация и сочат „комунистите” за основен враг от десетилетия.

 

 

Разправиите грешка ли е или не отказът на ДБ да отиде на разговори с БСП продължават в социалните мрежи. Според голяма част от симпатизантите на т.нар. Градска десница, решението е правилно, тъй като при ясния казус, че кабинет няма как да има, подобни разговори са безпредметни.

 

 

Други обаче, мислят като Панайотов – че държавническо и много по-зряло и отговорно е било да се проведе такава среща, точно в името на избирателите.

 

Лупа бг

lupa.bg

 

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024