Политика

Прочетете посланията на Радев и Борисов за днешния празник – изводите са ваши

Прочетете посланията на Радев и Борисов за днешния празник – изводите са ваши

посланияcc3a5e64cd9946a1be8a73d40e58bdf6

 

 

Президентът Румен Радев и бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поздравиха българите по повод 113 години от обявяването на Независима България

 

 

Понякога коментарите са напълно излишни, когато публикациите разкриват достатъчно какво е отношението към България и нас, обикновените хора, при единия и при другия политик. Прочетете ги и сами можете да си направите изводите.

 

 

Обръщение на Бойко Борисов:

 

 

113 години след обявяването на Независимостта на България е добре да не забравяме, че правото да си свободен и независим върви заедно със задължението да си отговорен. Политическата криза, в която ни вкара избраният за обединител, се преодолява именно с отговорност. И днес, когато си спомняме за великото дело на едни силни държавници, призовавам лидерите на политическите партии да се опитат да загърбят егото си и да се поставят на висотата на онези, които почитаме. Защото България има нужда не само от независимост, но и от стабилност и растеж. Вярвам, че можем да го постигнем с разум и диалог. Всичко друго води до задълбочаване на хаоса. А хаосът е в полза само на олигархията и един човек, който реши, че юмрукът му е по – силен от разума!“

 

 

Обръщение на Румен Радев:

„Скъпи съотечественици,

 

Възраждането и триумфът на българската държавност са неделима част от паметта и духа на Велико Търново – нашата историческа и духовна столица. Неслучайно преди 113 години прокламацията за независимостта огласява именно старопрестолните улици и обявява, че българската държава заема своето достойно и равнопоставено място на европейската и световна сцена. Че възродена България не ще бъде подвластна вече на никого.

 

 

И днес този дързък акт вдъхновява с проявените твърдост и характер. И днес ние се гордеем с нашите предшественици, защото този мащабен исторически акт не е плод на случайност. Независимостта на България е постигната с политическа далновидност и дипломатическа мъдрост, с търпение и разум. Тя е градена с усилията на посветени държавници, но и със силата на уверен в себе си народ.

 

 

Министър-председателят Александър Малинов ще напише, че вестта е посрещната в цяла България с ентусиазъм и радост. За българите обявяването на независимостта е морална победа, превърнала се бързо в мощен стимул за икономически подем и всеобщ възход. Но преди всичко решителното скъсване със зависимостите от миналото затвърждава самочувствието и вярата на нашия народ в неговите собствени сили, в способността му да кове сам съдбата си. Тази вяра ни е нужна и днес.

 

 

На кръстопътя на нашия нов ден нека помним, че нашите предци завинаги избраха заедно да градят съдбата си и своето бъдеще на свободни и независими хора. Наш дълг е да пазим и почитаме този свят завет. От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме свободата и независимостта на Родината, за да останат онази основа, от която да черпят вяра и сили идните поколения.

 

Да живее свободна и независима България!“

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024