Политика

Радев: Разпускането на парламента е въпрос на дни

Радев: Разпускането на парламента е въпрос на дни

 

radev-razpuskaneto-na-parlamenta-e-vapros-na-dni-1

 

 

Разпускането на Народното събрание е въпрос на дни. Това заяви президентът Румен Радев в края на днешното изслушване на кандидат за нов член на ЦИК от „Има такъв народ“, съобщи БНТ.

Държавният глава обаче не посочи конкретна дата за разпускане на парламента и насрочване на предсрочни парламентарни избори.

За да имаме честни, прозрачни и достъпни избори, е от изключителна важност работата на ЦИК, подчерта президентът по време на изслушването.

Той акцентира, че за ефективната дейност на ЦИК е важна публичността в нейната работа. Изборите са стожер на демокрацията и от тях зависи да имаме демократични и легитимни институции, заяви президентът.

 

След подадената оставка от члена на ЦИК Любомир Гаврилов, той е освободен с указ на президента. Новото предложение от „Има такъв народ“ е Гергана Петрова Стоянова. Тя е от Бургас и завършила Английската езикова гимназия и Бургаския свободен университет със специалност „Право“. От 1999 г. е член на Адвокатска колегия – Бургас.

 

След изслушването беше счетено, че Гергана Стоянова е подходяща за позицията и така тя е новият член на ЦИК от квотата на „Има такъв народ“.

БНТ, Факти бг

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024