Политика

Румен Спецов отказал подкуп от 1 млн. лв., за да спре данъчни проверки на петролен бос

Румен Спецов отказал подкуп от 1 млн. лв., за да спре данъчни проверки на петролен бос

спецов1-750x430

 

 

 

Могъщ бизнесмен с разнородна бизнес дейност, включително хазарт и внос на акцизни стоки, стои зад заплахите срещу шефът на НАП Румен Спецов, потвърди публикация на Narod.bg седмичникът „Уикенд“.

 

 

 

Преди дни бившият служебен министър на финансите Асен Василев обяви в телевизионно интервю, че протежето му Спецов е получил заплаха за живота на съпругата и детето му.

 

 

Василев, а по-късно и съмишленикът му Кирил Петков, отказаха да разкрият името на човека, дръзнал да „страхува” бирник №1 на държавата, но уточниха, че зад заплахите се крие баровец, чиито бизнес и фирми досега никога не са били обект на задълбочена данъчна ревизия.

 

 

 

„Ако си шеф на НАП и имаш тази власт, има две неща, които ти се случват. Първото – идват при теб с куфарчета и ти трябва да ги върнеш и второто – идват при теб със заплахи и ти трябва да си пазиш семейството и децата. И двете неща са се случвали на Спецов“, твърди Асен Василев.

 

 

 

Вътрешният министър Бойко Рашков обаче влезе в противоречие с доскорошните си колеги от служебното правителство Василев и Петков, обявявайки, че в МВР нямало данни, че семейството на Румен Спецов е заплашвано.

 

 

 

Накрая се оказа, че охраната на данъчния началник е поета от агенти на ДАНС и че за заплахите срещу него са сезирани международни институции и американското посолство.

 

 

 

Източник на „Уикенд“ от службите за сигурност също потвърди, че Румен Спецов е бил заплашван, след като преди това отказал огромен подкуп от 1 милион лева, за да спре ревизорите, изпратени да разследват финансовите дела на мастития баровец.

 

 

Според думите му, в началото на месец юни данъчен №1 е получил оферта за подкуп от една „милка”, дошла чрез посредник, свързан с човек от президентската администрация. Седмици, след като емисарят получил отказ, последвали и заплахите.

 

 

 

Според непотвърдена официално информация, съпругата на Румен Спецов е намерила в пощенската си кутия снимка на убития през декември 2017 г. данъчен инспектор Иво Стаменов, а на гърба на снимката имало фотография на Спецов, задраскана с черен хикс.

 

 

 

Самият Румен Спецов също получил намеци от свои загрижени познати, че е нагазил сериозно лука и че може да се случи нещо непоправимо с него и семейството му.

 

 

 

„Заплахите към шефа на НАП и семейството му чрез използването на снимката на убития Иво Стаменов не е случайно. Спецов и Стаменов бяха колеги и приятели, а настоящият шеф на приходната агенция дори бе на погребението му“, разкрива пред „Уикенд“ служител от Националната агенция по приходите.

 

narod.bg

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024